Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Disse bussavgangene ønsker vi oss

Hvilke kollektivtilbud savner du i bydelen? Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Hvilke steder i bydelen trenger et bedre kollektivtilbud, spurte vi. Og leserne svarte.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2017 kl 16:06

NORDRE AKER: Solemskogen velforening har bedt bydelsutvalget om å ta en tydleligere rolle i kampen for et bedre kollektivtilbud til Solemskogen og skianlegget på Linderudkollen.

56-bussen har i dag bare halvtimesruter på lørdager, og timesavganger på søndager.

Med økt bruk av Linderudkollen-anlegget kan resutatet bli trafikkaos både der og på Solemskogen, hvis brukerne ikke har en reell mulighet til reise kollektivt, mener velforeningen, og Kjelsås IL.

De fikk støtte av bydelsutvalet i deres møte 15. desember, i form av et brev til Ruter der de lokale folkevalgte ber om at tilbudet til Linderudkollen og Solemskogen styrkes, spesielt når det er arrangementer og treninger i anlegget. Les her hva bydelsutvalget skriver.

Samtidig spurte vi leserne hvilke kollektivtilbud de savner i Nordre Aker. Her er noen av svarene som kom:

Hva mener du? Stem i gallupen på denne siden, og kommenter i feltet under eller på vår Facebook-side.

Lofthus:
Lofthus hageby trenger bedre alternativer – Inger Johanne

I Tamburveien i Nydalen har bussene 51, 56, 58 og 30 endeholdeplass. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Lillo:
Lillo terrasse trenger buss. Mange eldre som har vanskelig for å komme ut, og nå er også nærbutikken borte! – Per-Christian

Lillo terrasse trenger buss ja. Dette området har blitt en 'blindtarm' som ingen ser ut til å bry seg om lengre – Doris

Bussen som går til Lillohjemmet savnes....en liten kanskje? – Susanne

JA til 55-buss (til Lillo terrasse)! Ønsker meg også flere avganger med buss 23 – Kristin

Lillo Terrasse trenger buss!!!!! – Violet

LES OGSÅ: Tar 55-bussen til Rådhuset

25-bussen:
Oftere buss 25 i helgene (hvert kvarter) – Kjersti

Storo-Grefsenkollen:
Tenk om også 56B kun gå flere dager enn kun søndag! Flott restaurant, men håpløs kollektiv tilgjengelighet 6 dager i uken.. – Osloborger

Én ting er behovet for busser til utfartsstedene Solemskogen og Linnerudkollen. En annen ting er de av oss som har vært utenbys i helgen og tatt Flybuss eller T-bane fra Oslo S til Storo, bare for å oppdage at det er (nesten) en hel time til bussavgang på de siste kilometrene hjem. Har man mye/tung bagasje er (dyr) drosje eneste alternativ. Ikke aktuelt med trikk til platået for oss som bor oppover langs Grefsenkollveien/Lachmanns vei. – Maj

En aktivitetsbuss til Solemskogen og Grefsenkollen hadde vært det rette. Ettermiddager i midtuka og på dagtid i helger og ferier – Peer

Jobber med elektrisk "eldrebuss"

Representanter fra Eldrerådet fortalte tidligere i år om behovet for et matebuss som kan transportere eldre til seniorsentre, lege og kjøpesenter. Er man dårlig til beins kan det være langt å gå til nærmeste holdeplass.

Nordre Aker Budstikke vet at pilotprosjektet i bydelen, Alders- og demensvennlig by, jobber med å få til et slikt tilbud, kalt Ruter-Flex. Eldrebyråd Inga Marte Thorkildsen har sagt til avisen at hun jobber for å få til et slikt tilbud, og at kommunen er i dialog med Ruter for å testkjøre elektriske busser i en slik rute.

LES OGSÅ: Øker prisene: Dette koster kollektivreisen i 2017

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...