Nordre Aker Budstikke

Drar i gang nedgraving

Korsvoll Ap drar i gang nedgraving av kraftlinjen fra Øvre Sogn til Kjelsås. – Men beboerne langs linjen må jo bli med på laget, sier Terje Grytbakk (Ap).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.10.2008 kl 08:39

KORSVOLL: I partiprogrammet for Korsvoll Ap står det blant annet at partiet vil arbeide for at hele høyspentlinjen fra Øvre Sogn til Kjelsås blir gravd ned. Nå ønsker partiet å "lufte" saken blant grunneiere og naboer/beboere.

Spleiselag– Vi har kontaktet Hafslund Nett om en orientering rundt det praktiske, og for cirka-priser. En slik nedgraving vil jo bli kostbar, og vil være avhengig av et spleiselag fra grunneiere og beboere langs linjen, sier leder av Korsvoll Ap, Terje Grytbakk, og viser til fjorårets "lykkelige" sluttresultatet for beboerne på andre siden av elven, som fikk gravd ned hele linjen fra Lofthus og ned til Grefsenplatået. Han viser også til nedgravingen fra Rikshospitalet til Øvre Sogn.

Infomøte– Vi tror at vi kan få til dette for denne strekningen også – priser og det praktiske kommer vi tilbake til. Etter hvert vil vi arrangere et åpent møte med grunneiere/beboere, der blant annet Hafslund Nett og tiltakshaver for nedgravingen på Lofthus/Grefsen vil delta.

– Fjerner helserisiko– En nedgraving vil være en stor, estetisk forskjønnelse for området, samtidig som uvissheten omkring eventuelle negative helsemessige virkninger av strålingen blir eliminert. En nedgraving vil også gi muligheter for anvendelse av områder som nå ligger rett under høyspentledningen, sier Grytbakk.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...