Nordre Aker Budstikke

Ungdomskriminalitet i Nordre Aker:

Drastisk nedgang i anmeldelser

I begynnelsen av 2021 har det vært en nedgang i ungdomskriminalitet i Nordre Aker sammenlignet med i fjor. Foto: Christian Fredrik Borg (Illustrasjonsfoto)

Politianmeldelser som gjaldt forhold i bydel Nordre Aker blant de yngste ungdommene, falt med rundt 65 prosent fra de fire første månedene i fjor til samme tidsperiode i år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.06.2021 kl 09:26

NORDRE AKER: Politiet mottok totalt 14 anmeldelser for forhold begått i Nordre Aker mellom januar og april i år. Det er mer enn en halvering fra samme periode i fjor. Da ble det registrert 41 anmeldelser med gjerningssted i Nordre Aker. For å bli en del av statistikken, må gjerningspersonene være mellom 10 og 17 år.

I 2020 var det 36 personer som sto for de 41 anmeldte forholdene. For årets første tertial er 11 personer registrert på de 14 ulike forholdene.

Det viser tall som Nordre Aker Budstikke har fått fra Oslo politidistrikt. Rapporten som tallene er en del av, er et ledd i arbeidet med «Handlingsplan for å forebygge og redusere gjentatt kriminalitet blant unge i Oslo 2019-2021».

Nordre Aker Budstikke har i flere uker forsøkt å få en kommentar fra Oslo politidistrikt om utviklingen. De har tidligere svart at de vil vurdere hvem kan kommentere saken, men har så langt ikke kommet tilbake.

Nedgang også blant unge voksne

Tallmaterialet inkluderer også unge voksne mellom 18 og 22 år. I 2021 og 2020 ble det registrert henholdsvis 44 og 52 anmeldelser for hendelser med gjerningssted i Nordre Aker i denne aldersgruppa. Dette fordelte seg på 51 personer dette året og 46 i fjor.


Dermed mottok politiet totalt 58 anmeldelser i år på forhold med gjerningssted i Nordre Aker begått av personer mellom 10 og 22 år. I 2020 var det tilsvarende tallet 93.

Økning blant unge voksne

Ungdomshendelser med gjerningssted i Nordre Aker nådde en topp i 2019. Både anmeldelser og involverte personer økte, samlet for alle mellom 10 og 22 år, fra 2017 frem til 2019. I 2019 ble det registrert totalt 106 hendelser i årets første fire måneder i Nordre Aker. Tallet har falt siden det, og i år ble det registrert 58 hendelser. Antallet hendelser i Nordre Aker i 2021 er lavere enn i 2017.

13 personer som er bosatt i Nordre Aker og mellom 10 og 17 år, begikk i løpet av årets første fire måneder minst ett lovbrudd. Det er en nedgang fra 20 i 2020. Oslo politidistrikt opplyser at tallene inkluderer lovbrudd med gjerningssted i hele landet.


Blant bydelens innbyggere mellom 18 og 22 år, var det 38 personer som begikk lovbrudd i årets første fire måneder. I fjor begikk 32 innbyggere i aldersgruppen lovbrudd. Det tilsvarer det en økning på 18,8 prosent.

Tallene

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...