Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Drømmedama til Guri Melby

SPREK: Kommunikasjonssjefen ved Teknisk Museum, Kathrine Daniloff, er supersprek. Blant annet fordi hun hver dag sykler, jogger, eller går på ski til og fra jobben. Akkurat slik miljø- og samferdselsbyråd Guri Melby (innfelt) vil at flere av oss skal gjøre. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIVFOTO

Hele året enten sykler, løper, eller går Kathrine Daniloff på ski til og fra jobben. - Hun er et forbilde for kombinasjonen helse og null forurensning, sier miljø- og samferdselsbyråd, Guri Melby (V).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 31.03.2015 kl 21:17

KJELSÅS/OSLO: – Håper hun inspirerer mange andre til å komme seg til og fra arbeid uten bil. Vi jobber for at flere og flere kan sykle til jobb og håper også på at arbeidsgiverne legger mest mulig til rette for at det er mulig å trene seg til jobben, legger byråd for miljø- og samferdsel, Guri Melby (V), til.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Hun snakker om kommunikasjonssjefen de siste ti årene ved Teknisk Museum på Kjelsås.

Kathrine Daniloff – tobarnsmor og supersprek. Hele året gjennom enten sykler, jogger eller går Kathrine på ski, til og fra jobben. Fra Midtstuen, der hun bor.

LES OGSÅ: Anette selger «livsfarlig sofa» – Den tar livet av mannen min

En drømmedame

Kanskje det nærmeste man kommer drømmedama til samferdsel- og miljøbyråden. For går det i den retningen som Melby og kommunen ønsker og legger opp til, skal flere og flere av oss ikke bruke bil til og fra jobb, men enten kroppen eller kollektivt.

LES OGSÅ: Krever sykkeltrasé i Grefsenveien

Men selv om Kathrine trener stort sett hver dag, aller helst utendørs, så anser hun seg på ingen som helst måte som noen treningsnarkoman.

– He, he. Nei, jeg hadde et skadeavbrekk i lang tid, og måtte ligge på sofaen med benet høyt. Det gikk bra. Jeg ble slett ikke sur, sier den blide og spreke kommunikasjonssjefen ved det populære museumet, som ikke har færre enn blant annet tolv skoleklasser innom daglig.

Mange fordeler

Som byråden nevner, både ser og merker Kathrine de psykiske og fysiske helsegevinstene ved å trene mye. Og god samvittighet over ikke å forurense med bilkjøring får hun også. Men det er andre fordeler ved å komme seg til og fra jobb, eksempelsvis med sykkel.

– Det går faktisk raskere å sykle enn om jeg skulle tatt bil. Med kollektiv tar det rundt 50-55 minutter, mens på sykkel tar det rundt 25 minutter fra Midtstuen og hit, forteller Kathrine.

I tillegg er jo også mye av treningen unnagjort når man kommer hjem fra jobb. Det er perfekt når man har barn.

Dagen Nordre Aker Budstikke møter Kathrine, er det i løpet av formiddagen ikke mindre enn fem sammenstøt mellom bil og myke trafikanter i hovedstaden. Det er ikke nytt.

Påkjørt tre ganger

– Jeg har blitt påkjørt tre ganger selv av bil, med sykkel i trafikken. Men det har ikke blitt alvorlige skader heldigvis. Vi må alle vise mer hensyn i trafikken. Og ikke minst en oppfordring til bilistene:

Gi tegn, bruk blinklys, ta en ekstra sjekk i speil og dødvinkelen før man skal svinge!

Hun fortsetter:

– Jeg etterlyser også flere holdningskampanjer om blant annet bil og sykkel, hvordan ta mer hensyn til hverandre. Kanskje det burde vurderes mer opplæring om dette i kjøreskolene? Og hvorfor ikke mer skilting?

– For eksempel på turveier, der det ferdes både syklister og fotgjengere; Hold til høyre! Det kan forresten passe bra i de mange rulletrappene rundt omkring også, sier Kathrine.

For hun er kanskje av de som gjerne tar trappene, og går forbi dem som står stille i rulletrappa.

Hun trekker gjerne frem Kardemommeloven for bruk i trafikken også: «Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil.»

LES OGSÅ: Slik skal de redde 55-bussen, selv om Ruter sier nei

Tradisjon

For Kathrine er det nesten tradisjon å bruke beina for å komme seg hit og dit. Hun er opprinnelig fra Alta, og der gikk ungene på ski til skolen.

– Det var helt vanlig. Så jeg er nok vant til å bruke kroppen min, og liker å være i aktivitet. Det er også en fin morgentur på ski fra Midtstuen, via Ullevålseter, ned til Hammern og bort til Brekke, og ned hit til museet, oppfordrer Kathrine.

Hjemme i påsken? Her er vår store påskeguide!

Dette er en engasjert dame, utover det å bidra til at Teknisk Museum fortsetter populariteten, både blant små og store.

Titt og ofte mener Kathrine noe, både det ene og det andre, og som kanskje deles i sosiale medier. Særlig klima og helse opptar Kathrine spesielt.

Selvfølge med tilrettelegging

– Med de miljøutfordringene og helseutfordringene vi står overfor, så mener jeg at det er en selvfølge at kommunene rundt omkring tilrettelegger for blant annet sykling, også til og fra arbeid.

– Det er bilen som er elefanten i rommet, myke trafikanter må få forrang fremfor bilene, skal vi forsøke å leve opp til målsetningene om mindre forurensning og generelt bedre folkehelse, ifølge Kathrine.

– Jeg kjenner mange som ikke tør å sykle i Oslo, fordi det ikke er tilrettelagt med nok og bra nok sykkelveier. Det synes jeg er skikkelig trist!

Men ellers er dama skikkelig blid.

LES OGSÅ: Dette er skikkelig sprekt – Teodor skal bestige verdens høyeste fjell i påsken, og du kan bli med!

Ironwoman

Neste store utfordring er Saami Ski Race, et ni mils skøyteskirenn fra Hetta i Finland til Kautokeino i Finnmark.

I tillegg til all sykling, skigåing, og løping, så svømmer Kathrine også. Nei, ikke inne i klorbasseng om sommeren. Men frem og tilbake i blant annet Sognsvann. Løping, sykling og svømming blir triathlon. Ironman venter i juli.

– Ja jeg skal prøve meg på en god plassering i hvert fall. Spennende! sier Kathrine. Eller kanskje Ironwoman. Eller drømmedama til byråden.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...