Nordre Aker Budstikke

Droppet privat aktør med videre

Nye Kjelsåsveien 114 - 116. Foto: OSLO KOMMUNE

«Privatisering og konkurranseutsetting og tankegangen knyttet til offentlig-privat-samarbeid har i mange år dominert Oslo kommune. Byrådet vil redusere bruken av anbud og konkurranseutsetting.»

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.06.2016 kl 09:57

KJELSÅS: Det er store planer for Kjelsåsveien 114-116, som Nordre Aker Budstikke har omtalt tidligere.

80 nye leiligheter

Blant annet planlegges 80 nye seniorleiligheter på tomta, det skal bygges i høyden, og den gamle sveitservillaen er planlagt flyttet til annet sted på tomta.

LES BAKGRUNNEN: Klager planene for Kjelsåsveien 114-116 inn for Fylkesmannen

– Planen for utviklingen av Kjelsåsveien 114-116 ble i november endret til at Oslo kommune ved Boligbygg Oslo KF (BBY) skal overta arbeidet med å realisere reguleringsplanen og byggingen, ifølge Solveig M. Stiberg Pettersen, kommunikasjonsrådgiver i Eiendoms- og byfornyelsesetaten.

Den gamle sveitservillaen på tomta skal flyttes til annet sted på samme eiendom. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Boligbygg overtar

Hun fortsetter:

– Eiendoms- og byfornyelsesetaten forvalter leieforholdene på eiendommene, men har avsluttet sin del av reguleringsarbeidet i Kjelsåsveien 114-116. Videre utvikling og bygging i Kjelsåsveien 114-116 overtas av Boligbygg.

– Men det var meningen at privat aktør skulle utvikle eiendommen?

Stiberg Pettersen viser til såkalt OPS (offentlig-privat-samarbeid), fra byrådsplattformen.

Reduserer anbud

«Privatisering og konkurranseutsetting, bestiller- og utførerfunksjoner og tankegangen knyttet til offentlig-privat-samarbeid (OPS) har i mange år dominert Oslo kommune. Byrådet ønsker en sterkere politisk styring og en kommune som sikrer åpenhet og folkevalgt kontroll. Byrådet vil redusere bruken av anbud og konkurranseutsetting.»

Kommunikasjonsansvarlig Christian Klafstad i Byrådsavdeling for eldre, helse og sosiale tjenester legger til:

– Det har ikke vært noen privat utbygger involvert i dette prosjektet. Men det er riktig at prosjektet ble forberedt for å kunne legges ut i en OPS-konkurranse.

Han fortsetter:


– Med det nye byrådets signaler ble da ikke denne konkurransen igangsatt. Bydelen samarbeider nå med Boligbygg om bygging av prosjektet i kommunal regi, ifølge Klafstad.

LES OGSÅ: Astrid (27) har en alvorlig diagnose, men likevel positiv: – Fremtiden er jo usikker for oss alle!

Konseptvalgutredning

Kristin Øyen, kommunikasjonssjef i Boligbygg Oslo KF forteller at prosjektet fortsatt er det samme, som de planene Nordre Aker Budstikke presenterte for en tid tilbake.

– Men prosjektet har kommet litt lengre ved at Boligbygg har fått oppdraget med å prosjektere en konseptvalgutredning, en såkalt KVU, som vi skal levere over sommeren

Boligbygg har mottatt bestilling fra Bydel Nordre Aker på utarbeidelse av kostnadskalkyle og usikkerhetsanalyse for Omsorg pluss-prosjekt i Kjelsåsveien 114-116. Arbeidet er påbegynt.


LES OGSÅ: Er Viktor den nye Nerdrum? Se hva 13-åringen har tegnet!

Innholdet

– Vi tar sikte på å oversende vårt materiale til bydelen i september/oktober 2016. Prosjektet omfatter 80 leiligheter, aktivitetssenter og utleiearealer for helsetjenester, sier Øyen, og legger til:

– Sveitservillaen skal flyttes fra nord til sør på tomten og rehabiliteres. Eksiterende kontorbygg og et mindre trebygning sør for kontorbygget skal rives. Mange rør og ledninger i grunnen sør på tomten skal legges om før byggestart for nybygget. Reguleringsplanen setter en øvre grense for utnyttelse av tomten på maks 9600 kvadratmeter (BRA).

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ: Gjett hvor mange innbrudd som gjelder at folk ikke låser døra, eller lukker vinduet?

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...