Nordre Aker Budstikke

Du må nok ta høyde for kø her - lenge

Trafikklys og innsnevring til en veibane i Kjelsåsveien, ved Teknisk Museum og Kjelsås togstasjon. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Da jeg passerte reguleringen så jeg at det ikke var noe kø den andre veien - er det noen amatører som har satt lysreguleringen her? spør grefsenbeboer Torbjørn Togstad i etterkant av kø og kaos i Kjelsåsveien mandag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.08.2017 kl 09:19

KJELSÅS: Det jobbes i Kjelsåsveien, og det er satt opp ekstra trafikklys ved avkjørsel til Teknisk Museum og Kjelsås togstasjon. Det er kun plass til enfeltsvei på strekningen.

LES OGSÅ: Stanset 7-åring som kjørte bil alene!

Lang kø i Kjelsåsveien mandag ettermiddag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det var også lang kø mandag ettermiddag fra Brekke, fra Frysjaveien og i Kjelsåsveien.

– Det var helt kaos med kø nesten helt opp til der du tar av fra Maridalsveien. Hvorfor ikke flytte lyset som er plassert i Kjelsåsveien nærmere der de faktisk arbeider, og på den måten øke kapasiteten for passeringer, spør grefsenbeboer som havnet midt i kaoset mandag ettermiddag.

Endre lysreguleringen?

Videre oppfordrer han til å justere lysreguleringen etter hvor det er mest trafikk.

– Da jeg passerte reguleringen så jeg at det ikke var noe kø den andre veien. Dette må jo være enkelt å gjøre vesentlig bedre. Er det noen amatører som har satt lysperiodene, eller lysreguleringen her. Har Bymiljøetaten vært inne å sett på dette?

I tillegg var det kollisjon i Frysjaveien på vei mot Korsvoll mandag, den saken kan du lese her.

Det er Hafslund Nett som har arbeidene i Kjelsåsveien.


– For å opprettholde og sikre strømforsyningen må Hafslund Nett etablere nye høyspenningskabler mellom Korsvoll og Kjelsås transformatorstasjonen i løpet av 2017 og i 2018, forteller Morten Schau, kommunikasjonssjef i Hafslund Nett.

Det er Hafslund som står for arbeidene i Kjelsåsveien og i området. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Og derfor graver de nå i Kjelsåsveien.

– I forbindelse årets arbeider må det graves i blant annet Kjelsåsveien og der har utførende anleggsentreprenør valgt å bruke lysregulering. Dette på grunn av at arbeidene krever at ett av kjørefeltene brukes for oppgraving av kabelgrøft.

Medio september

Og du må smøre deg med tålmodighet hvis du kjører den veien i ukene fremover, i hvert fall i rushtiden på vei mot Kjelsås fra Maridalsveien.


– Anleggsentreprenøren har et godkjent vedtak fra Bymiljøetaten for å få utføre arbeidene. Anleggsentreprenøren mener at arbeidene og lysreguleringen i Kjelsåsveien vil pågå til medio september i år, videre ifølge Schau.

Fremkommeligheten er begrenset. Her under jernbanebrua på Kjelsåsveien.

Men hva med forslag fra leser?

– Det var nok spesielt med kø første dagen, da entreprenøren etablerte lysreguleringen. Vi skal se om det kan gjøres tiltak for å gjøre trafikkavviklingen mindre belastende når vi får noen dagers erfaring, legger Schau til.

Tidlig tirsdag ettermiddag er det allerede mye trafikk.


Kjelsåsveien ved Stillatorget tirsdag like etter kl. 15. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Kjelsåsveien ved Stillatorget tirsdag like etter kl. 15. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...