Nordre Aker Budstikke

Du trenger ikke dra langt for å få finne godt skiføre

Det meldes om fine forhold i høyden i Nordmarka. (Illustrasjonsfoto) Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Se på dette! Roar Grønvold melder om fine forhold i Nordmarka.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.02.2016 kl 17:00

NORDMARKA: Løypebas i Bymiljøetaten – og aktiv i Korsvoll IL, samt tidligere vinner av Årets Navn i Nordre Aker – Roar Grønvold, kjører titt og ofte opp skiløyper vi andre kan nyte rundt om i Oslomarka.

Blå Swix

Tirsdag morgen leverte han førerapporten du kan se i videoen som ligger ved denne saken, fra sin tur fra Frognerseteren og mot Tryvannstårnet.

– Det er blå Swix i dag, ingen tvil. Det er 6 kuldegrader. Det er ganske hardt, men så lenge vi får frest opp, så blir det bra spor, sier Grønvold.

Nordre Aker Budstikkes journalist prøvde Nordmarka-løypene i helgen, og søndag var det glimrende føre fra Frognerseteren til Kikut, minus ganske så isete og sporløst over Bjørnsjøen på grunn av lite snø. Fint føre mellom Frognerseteren og Ullevålseter, men derfra og ned til Sognsvann var det ishardt og fryktelig krevende føre.

HUSKER DU SKILØYPEDEBATTEN? Dere gir faen! Skam dere!

Føremelding

Dette skriver Skiforeningen om føret i Nordmarka syd i føremeldingen, oppdatert tirsdag:

Sognsvann/Frognerseteren: Oslo kommune Bymiljøetaten kjører løypene jevnlig der det er tilstrekkelig snø.

Kikut: Skiforeningen: 16/2 kl. 08:32: Det er i dag -15 grader og pent vær. Total snødybde er 10-20 cm. Det er fine forhold i Marka med gnistrende føre og sol. Vær oppmerksom på at det er enkelte partier med is, så ta det med ro i uoversiktelige utforbakker. På vannene er det solid is og bra forhold i løypetraseene. Fra Elveli, er det lite snø og man må gå på beina opp til Heikampveien. Smøretips: vr30-40.

Les hele føremeldingen i Skiforeningens Markadatabase.


LES OGSÅ: God glid testet skiforholdene i Maridalen: – Vinteren lever!

Snø i helgen

Langtidsvarselet til Yr forteller om synkende temperaturer fram til fredag. I helgen stiger temperaturene til rundt null grader i høyden, og det vil komme nedbør i form av snø i høyere strøk. I neste uke sier prognosene igjen fallende temperaturer. Dermed ser det lyst ut for fortsatt skiføre i Nordmarka.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...