Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Dieselforbudet:

Du vil ikke kunne kjøre ut av garasjen

Selv om det på dager med høy luftforurensning ikke blir forbud mot dieselbil på Ring 3 fra Storokrysset, så blir det ikke lov å kjøre ut av garasjen på kommunal vei. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Det er det Byrådets nye forslag betyr. På dager med høy luftforurensning må dieselbilen stå stille, for stort sett alle veier til riksveiene er kommunale.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.02.2016 kl 11:07

NORDRE AKER: Byrådet i Oslo vedtar torsdag at det blir dieselforbud på dager med høy luftforurensing.

Bor du for eksempel på Grefsen eller Tåsen, og det er varslet om høy luftforurensning, så må du la bilen stå. For selv om det er lov å fortsatt kjøre bil på disse dagene på eksempelsvis Ring 3, så har du ikke lov til å kjøre ned til Ring 3, på dager med høy luftforurensning.

LES OGSÅ: Kvinne med barnevogn påkjørt av trikken

Varsling

Byrådssekretær Daniel Rees bekrefter ovennevnte, og forteller videre at det skal varsles en dag i forveien.

– Det er planen, og det vil bli varslet i media, sier Rees i byrådsavdeling for miljø- og samferdsel.

LES OGSÅ: Vil tilby bilvask fra private boligkjellere

Ikke ofte

– Det er et ekstremt tiltak - men det gjelder jo også kun ved ekstreme forhold. Som vi hadde i Oslo for et par uker siden. Sist gang var for fem år siden. Så det er jo så langt ikke noe som skjer veldig ofte, ifølge Rees.

Det handler om mengden nitrogenoksid (NO2) i luften overstiger en bestemt grense i større deler av Oslo. Du risikerer en bot på 1500 kroner. Politiet og Statens vegvesen har ansvaret for å håndheve loven, ifølge Aftenposten som også har omtalt saken.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...