Nordre Aker Budstikke

Dukket opp milevis hjemmefra:

Eier er sporet opp og forteller at lammene har gått et stykke...

Sauene på rømmen ved Brekke Borettslag. Foto: Therese Kråkmo

Etter en dag på Brekke er sauene på rømmen nå snart hjemme der de hører til.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.09.2021 kl 07:06

BREKKE: Det var i 12-tiden tirsdag at de to sauene ble observert omtrent midt i Brekkekrysset. Lesere sendte bilder og video av duoen, og Nordre Aker Budstikke etterlyste eierne.

– Politet er varslet, men vi har ikke hatt kapasitet til å dra til stedet ennå, sa operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo-politiet klokken 12.25. Han oppfordret folk til å kjøre veldig forsiktig.

Da klokka hadde passert 16 torsdag ettermiddag, meldte lesere om at sauene hadde beveget seg helt til Brekke borettslag, med adresse Frysjaveien 7-21. De fryktet sauene skulle gå ut i trafikken.

Les også:

Hentet

Tirsdag kveld ble eieren av sauene sporet opp, gjennom sakene i avisen, diverse telefoner og tips. Merkingen stemmer, og sauene er på vei hjem.


– De ble sluppet på Krokskogen innenfor Damtjern-området i begynnelsen av juni. Sist jeg så dem var i slutten av juni, ned mot Langlia - de har jo gått et stykke, kanskje tre mils strekning. Det er et værlam og søyelam. De blir tatt med på gården og sluppet ut til de andre. Sauene blir tatt inn fra beitene nå uansett, sier eier Per Johnsrud.

Han holder til på gården i Åsa - innerst i Steinsfjorden, og roser voksne og yngre som hjalp til med sauesanking ved Brekke borettslag.

Sauene sanket inn, etter en dag i Brekke og Kjelsås-området. Foto: Julie Maria Skinstad

Sauebonden er veldig glad for at sauene nå er hjemme igjen. Ved hjelp av grinder så fikk de samlet sauene på rømmen.

Stor takk også til Therese Kråkmo i Brekke Borettslag som holdt øye med sauene, og oppdaterte om eventuell utvikling i saken.


Takk også til Steinar Rideng Brodin som tidligere i kveld prøvde å samle sauene og ta de midlertidig med hjem på gården i Maridalen.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...