Nordre Aker Budstikke

Eieren kan stikke kjepper i hjulene for folkehøgskole-utbygging

Oversiktsskisse over planlagt utbygging på Rønningen. På de utskilte tomtene skal det bygges 35 rekkehusleiligheter. De to blokkene bak i bildet er nedstemt av bystyret. Skolen skal blant annet bygges ut med ny nedsenket idrettshall, med bane på taket. Foto: ARCASA ARKITEKTER/RØNNINGEN FHS

Eieren av Rønningen folkehøgskole, Norges KFUK-KFUM, krever 20 millioner kroner av tomtesalget. Penger skolen skulle bruke til utvidelse av kapasiteten, som er sprengt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.05.2015 kl 14:28

KJELSÅS: I fjor høst vedtok Oslo bystyre reguleringsplan for 35 rekkehus, på utskilt tomt fra Rønningen Folkehøgskole. I tillegg til skolens nye planlagte idrettshall og annen utbygging til videre drift av den populære folkehøgskolen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Utvidelse til 160 millioner

Folkehøgskolen på Rønningen har vært i drift siden 1969, på en tomt gitt ble gitt til nåværende Norges KFUK-KFUM, og som skulle brukes til kristent ungdomsarbeid.

Salget av de utskilte tomtene skulle finansiere utvidelsen av skolen, der dagens kapasitet er sprengt. Utvidelsen har i følge Vårt Land en prislapp på 160 milioner kroner.

– Helt på tampen kommer vår eier, Norges KFUK-KFUM, inn og lager trøbbel. De vil ha en stor del av gevinsten av salget, for å kunne sette 20 millioner kroner på børs, sier Martin Alfsen, tillitsvalgt for en stor del av de ansatte på Rønningen, til avisen Vårt Land.

– En verdi for hele KFUK-KFUM

Skolens rektor, Svein Harsten, sier til avisen at han er overrasket og skuffet over meldingen fra eierne, og at skolen nå må finne en ny finansieringsplan for utvidelsen. Han har ikke tro på at KFUK-KFUMs forbundsstyre vil snu i saken.

LES OGSÅ: Vasser i søppel og glasskår etter russefeiringen

Bjørn Solberg, styreleder ved Rønningen og tidligere forbundsstyreleder i KFUK-KFUM, er også overrasket over at forbundsstyret krever en så stor del av salgssummen.

– Dette er en eiendom som Norges KFUK-KFUM eier. Rønningen folkehøgskole disponerer store arealer som kan brukes til andre formål enn skole. Vi ser på dette som en verdi for hele bevegelsen vår, og derfor har vi også besluttet å avsette noe av salgsgevinsten til Norges KFUK-KFUM, sier Ove Ådland, på vegne av Norges KFUK-KFUM, til Vårt Land.


LES OGSÅ OM RØNNINGEN-UTBYGGINGEN: Naboer lagde film om Langsetløkka-trafikken og «Mange flere biler i døgnet på denne veien?»

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...