Nordre Aker Budstikke

Einstein endelig reddet!

Høyt oppe, skjelven, i striregn og mørke

Kald: Det var en kald og våt Einstein som kom ned fra treet lørdagskvelden. (FOTO: Kristin Tufte Haga)

Der satt en liten hellig birma og skalv, høyt oppe i treet på lørdagskvelden, i flere timer - i striregn og mørke!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.11.2012 kl 08:40

KJELSÅS: Da er det godt å ha et brannvesen, som rykker ut sent lørdagskvelden med heisekran og vogn, og får bragt den klissvåte og redde katten trygt over i matmors armer.

- Klart vi hjelper til når vi har anledning, vi er jo på vakt likevel vi, sier en blid brannmann Thor Granli.

Muligens skremt!

Og det var en forpjusket Einstein (1 år) som etter flere timer "på rømmen" tittet ut av jakken til matmor Catherine, endelig nede fra treet.

- Vi begynte å rope på han i ettermiddag, da hadde han allerede vært ute noen timer. Vi hadde også hørt at det var noe fyrverkeri i nærheten, og tenkte at han kanskje hadde blitt skremt. Etter en del leting og roping, så oppdaget vi Einstein høyt oppe i et tre i nærheten av der vi bor, forteller matmor Catherine Swensen, og legger til at de tror han har sittet i treet noen timer.


Har han lært?

Einstein ville ikke gå ned samme veien som han kom opp. Treet er heller ikke spesielt "klatretre" for mennesker, og en nabo foreslo at det kanskje var best å ringe brannvesenet.

- Så veldig bra at de kunne komme hit og få han ned, fantastisk at de rykker ut og hjelper til med slike ting. Stor takk til brannvesenet fra oss. Nå får vi håpe at Einstein har lært, med det navnet så burde han vel skjønne at dette er dumt, ler Catherine.

En kald Einstein satt nok pris på å komme inn i varmen, og også med tunfisk til kvelds.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...