Nordre Aker Budstikke

Eivind fra Grefsen tok OL-medalje etter tre norske rekorder i finalen!

Eivind Henriksen etter sin første av tre norske rekorder i tirsdagens OL-finale. Foto: Lise Åserud/NTB

Sleggekasteren Eivind Henriksen (31) sjokkerte i OL med norsk rekord i kvalifiseringen og tre til i finalen. Den siste på 81,58 ga ham olympisk sølv.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.08.2021 kl 16:02

TOKYO/GREFSEN: I femte og nest siste omgang fikk han opp kastet som førte ham opp til 2.-plass. Ingen greide å skyve ham ned fra den plasseringen i siste omgang.

– Det er helt fantastisk! Dette har vært drømmen i så mange år. Jeg har jobbet meg gjennom så mye skader og drit, så det er utrolig deilig at det løsnet, sa en beveget Henriksen til Discovery.

– Og at det skulle løsne så sinnssykt også.

En svært konsentrert og innbitt Henriksen slo til på direkten i det første kastet. 79,18 plasserte ham på 2.-plass etter at alle hadde kastet en gang.

Eivind Henriksen under finalen i slegge på OL-stadion i Tokyo. Foto: Lise Åserud/NTB


– Jeg kjente på oppvarmingen og i det første kastet at jeg kunne kaste 80 meter i dag. Jeg visste at jeg måtte over 80 hvis det skulle bli medalje, sa han.

Henriksen fulgte opp med sitt nest beste kast i karrieren med 79,06 i den neste omgangen. Da var han likevel forbigått av to mann til og skjøvet ned til 4.-plass.

I den tredje omgangen brøt han den magiske 80-metersgrensen og inntok tredjeplassen etter 80,31. Det ville ikke holdt til medalje, men han klatret igjen fra fjerdeplass med sin siste rekord for dagen.

Henriksen forbedret sin norske rekord med 2,74 meter i løpet av mesterskapsdagene i Tokyo.

Sterk

Henriksen var en av åtte utøvere som fikk lov til å kaste de tre siste omgangene. Det ble 77,78 meter i det fjerde kastet, før han slo til med sølvkastet i neste forsøk.


Polens Wojciech Nowicki ble olympisk mester etter å ha satt personlig rekord med 82,52 meter i tredje omgang. Han hadde tre kast som ville holdt til gull.

Det ble polsk bronse også, ved Pawel Fajdek. Han endte fem centimeter bak Henriksen.

Nowicki hadde serien 81,18-81,72-82,52-81,39-82,06. Hans siste kast, da gullet var i havn, var dødt.

Henriksens serie var 79,18-79,06-80,31-77,78-81,58-80,02.

Startet med rekord

Eivind Henriksen kvalifiserte seg direkte til finalen med norsk rekord på 78,79 meter. Dermed trengte han ingen flere forsøk. Da var han allerede klar blant de 12 som tok seg inn i finalen. Kastet plasserte ham på 7.-plass på verdensrankingen.

Etter kvalifiseringen sa han at formen har vært sinnssykt god gjennom sesongen, men at han hadde en tre uker lang periode der han var slapp etter andre vaksinedose.

Henriksen er fra Bjørndal, men bosatt på Grefsen, og kastet 77,38 da han ble nummer seks i VM i Doha for to år siden.

Han kom inn til OL med en personlig rekord på 78,25 fra 2019.


(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...