ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Trollnatta:

– Spennende, og så ser du ikke alltid hva du roter deg bort i!

Trollnatta, i regi av Koll IL, lørdag er de klare igjen. Foto: KOLL IL

Når mørket senker seg over skog og by lørdag, ventes hundrevis av barn og unge til Kollbanen. Igjen er det Trollnatta. Alle kan være med.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.11.2021 kl 07:57

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

KRINGSJÅ: For to siden deltok 428 barn og unge i alderen fra under ett til 16 år. I fjor ble arrangementet til IL Koll tatt av pandemien. Nå gleder arrangementsleder Marte Braathen seg veldig til at den tiende utgaven av Trolnatta kan arrangeres og har blant annet flere enn 400 t-skjorter liggende.

– Trollnatta er et skikkelig stemningsfullt løp der barn får muligheten til å løpe skikkelig nattorientering i et trygt område. Det er en superfin måte å prøve seg på orientering eller avslutte o-sesongen på. Så er det også meldt ganske fint vær, sier Braathen.

Arrangementsleder Marte Braathen. Foto: KOLL IL

Husk hodelykt

Er nattorientering også litt skummelt?

– Ikke så veldig. Ute i skogen er det mange mennesker. Trollnatta-løypene går i skogen rett ved der det er mange hus. Når det er mørkt ute, er det lettere å se lys fra andre folk og fra byen. Vi skal også ha et stort bål ute i skogen som er lett å se.

ANNONSE

Den korteste løypa måler 600 meter. Langs løypa er det selvlysende ballonger. Alle må ha med hodelykt eller lommelykt.

Etter målgang og premiering, alle får premie, er det mulig å kose seg med byens beste bakverk.

Ingen nedre aldersgrense

Det er fri start fra klokka 16.30 til 18.30 på Trollnatta, og det er ingen nedre aldersgrense for å være med. Koll understreker at barna kan gis hjelp med å ta seg fram. Arrangøren oppfordrer alle til å melde seg på innen konkurransen - fordi dette letter gjennomføringen, men det er også mulig å melde seg på ved Kollhytta på løpsdagen.

400 t-skjorter

Braathen sier videre at forhåndspåmeldingen nærmer seg 200 deltakere. Arrangøren har blant annet 400 t-skjorter til utdeling.

– Det er mulig å melde seg på via www.trollnatta.no. For øvede ungdom i alderen 13–16 er det mulig å være med på Natt-O-toget som er en del av Trollnatta. På Natt-O-toget er det fellesstart for alle klokka 19.00. Natt-O-toget inngår også i et samarbeid med Asker og Lillomarka under SprintX3M. Asker har konkurransen lørdag formiddag, Lillomarka søndag formiddag.

ANNONSE

Koll IL inviterer igjen til orientering i mørket. Foto: KOLL IL

Hva er dine tidligere erfaringer med nattorientering?

– Jeg har løpt nattorientering fra jeg var en 15-16 år gammel. Jeg må innrømme at det er noen år siden jeg sist sprang et skikkelig natt o-løp nå. Men jeg synes det er litt ekstra spennende og ganske gøy. Og så ser du jo ikke alltid like godt hva du roter deg borti. En gang løpte jeg meg for eksempel fast i et kratt med tistler, tror jeg kom i mål med over hundre tistelblomster som hadde festet seg fast på hele meg, til stor fornøyelse for de som ventet ved mål.

Braathen legger til at det også at det vil bli plassert ut håndsprit:

– Så oppfordrer vi de som ikke er friske til å holde seg hjemme!

ANNONSE

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE