Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Eldre kvinne hentet ut av røykfylt bolig

Foto: ILLUSTRASJON

Tirsdag kveld rykket alle nødetatene ut til leilighet på Tåsen, etter brannalarm og folk hadde sett røyk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.07.2016 kl 14:27

TÅSEN: – Nødetatene til Godals vei, hvor det er hørt en brannalarm og sett røyk fra en bolig, twitrer politiet like etter 20.45 tirsdag kveld.7

Brann- og redningsetaten twitret noen minutter senere at det dreier seg om røyk fra leilighet.

Eldre kvinne

Operasjonsleder Tor Jøkling ved Oslo Politidistrikt kan like før klokken 21.00 fortelle følgende.

– Vi er fremme ved stedet sammen med Brann- og redningsetaten og ambulanse. En eldre kvinne er tatt ut av leiligheten, og har fått i seg røyk, forteller operasjonslederen.

Kvinnen ble tatt hånd om av ambulansepersonell.

Han fortsetter.

Våken og bevisst

– Dette ser ut til å dreie seg om en kraftig tørrkok, i første etasje. Det er registrert flere beboere i leilighetskomplekset, men så langt ser det ut til at det kun er kvinnen som har oppholdt seg i gjeldende leilighet under røykutviklingen. Hun er våken og bevisst.

Onsdag kunne følgende lese på Brann- og redningsetaten skriver på egen facebookside følgende om hendelsen.

– En kvinne på Tåsen besvimte av giftig røyk fra en tørrkokt kjele i 21.00-tiden på tirsdag. Naboen hørte røykvarslere, luktet røyk, og ringte brannvesenet. Det kan ha reddet livet hennes.

Takket være naboens varsling, rykket brannbiler fra Smestad brann- og ambulansestasjon og Sagene brannstasjon ut til leiligheten på Tåsen. Da røykdykkerne kom seg inn i leiligheten, fant de kvinnen liggende på gulvet. Hun hadde besvimt av all røyken, skriver nødetaten.

Gryta på komfyren

Årsaken til røyken var en kraftig tørrkok. Gryta som sto på komfyren var helt rødglødende, og spydde ut giftig røyk.

I Oslo har vi slike tørrkoker hver eneste dag. Enten det er gjenglemte pizzaer i ovnen, eller gjenglemte gryter på komfyren. Røyken som dannes er giftig og livsfarlig! Det er som regel alltid flaks at det går så bra, og at ikke liv går tapt. Som i dag, er det som regel en nabo som hører røykvarsleren, lukter røyk og ringer brannvesenet. Naboen på Tåsen skal ha stor ros for å ha reagert, og ringt etter hjelp, skriver Brann- og redningsetaten blant annet videre.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...