Nordre Aker Budstikke

– Elevene må bruke lommelykt på skoleveien

Den smale gangbroen over Akerselva er uten lys. Her vil mange Korsvoll-elever måtte krysse elva på vei til Engebråten. Vil de se hvor de går om høsten må de stå for belysningen selv.

Korsvoll-elevene som trolig må begynne på Engebråten ungdomsskole neste år, kan bli sendt ut på det som betegnes som en «uegnet skolevei». Foreldreutvalget får full støtte av bydelsutvalget. Torsdag kastet politikerne seg inn i kampen om tryggere skolevei.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.11.2016 kl 10:51

NYDALEN/KORSVOLL: Etter at paviljonger på Nordberg ungdomsskole ble fjernet i høst, er skolens kapasitet sprengt. Dermed er det ikke plass til alle Korsvoll-elevene som tidligere soknet til skolen i vest.

Gro Nygaard, FAU-leder på Korsvoll, i BU-møtet 3. november. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Derfor foreslår Utdanningsetaten å endre skolegrensene, slik at en gruppe Korsvoll-elever fra høsten 2017 må begynne på Engebråten i øst når de skal over på ungdomstrinnet.

Korsvoll skoles FAU mener plassproblematikken har vært kjent lenge, og ønsker primært en permanent løsning for sine elever, framfor å endre skolegrensene. Men de har ikke blitt hørt. Nordre Aker Budstikke skrev om bakgrunnen for endringen tidligere i år. Les mer her.

Skolegrensen foreslås å gå ved Langmyrveien/Bålveien/Carl Kjelsens vei/Nilserudkleiva. Elevene vest for denne grensen vil ha ungdomsskoletilhørighet til Nordberg skole, og elevene øst for denne grensen vil sokne til Engebråten skole. I 2017 vil det anslagsvis utgjørde 19 elever til Nordberg og 58 til Engebråten.


FAU understreker at de kke har noe imot Engebråten skole, men de mener det er uheldig å spiltte opp elevgrupper.

I avstand er det omtrent like langt til Engebråten som til Nordberg. Det er bare én ting som mangler.

En trygg skolevei.

FAU: Kan ikke vente

– Vi som har barn som skal gå denne skoleveien neste høst har ikke tid til å vente. Vi trenger tiltak til trygg skolevei nå! skrev FAU-leder på Korsvoll, Gro Nygaard, i et innlegg i Nordre Aker Budstikke tidligere denne uka.

Årsaken er at Utdanningestaten vedtar neste års skolegrenser til uka. De har imidlertid ikke tatt hensyn til at det ikke finnes en trafikksikker gang- og sykkeltrasé mellom Korsvoll-siden og Engebråten.


(Saken fortsetter under kartet)

Slik illustrerer Korsvoll skoles FAU trafikkutfordringene på det som kan bil skolevei for elever fra Korsvoll.

Bymiljøetaten har i et møte med foreldrene på Korsvoll, ifølge Nygaard, kalt skoleveien, som blant annet går langs Frysveien og over Akerselva, for uegnet.

I innlegget sitt beskriver hun den naturlige veien for de fleste skolebarna fra Korsvoll til Engebråten, slik:

  • 1) over Maridalsveien i et uoversiktlig kryss
  • 2) ned langs Frysjaveien, med smale fortau, som brått slutter i ingenting midt i en bratt bakke, uten sykkelfelt, med mye trafikk i høy hastighet og med en stor fare for sterk økning i trafikken de neste årene
  • 3) gjennom et mørkt ubebygd område på en sti uten lys, med gjørme når det regner og som ikke brøytes om vinteren
  • 4) over en smal gangbru over Akerselva, denne også uten lys og uten vinterbrøyting

Les hele innlegget her.


Over den mørke gangbrua vil elevene være nødt til å gå med lommelykt på vei til skolen når det er mørkt, opplyste Nygaard da hun tok ordet i Åpen halvtime under bydelsutvalgsmøtet (BU) torsdag kveld.

Broen over Akerselva, mellom Svensenga og Engebråten.

Satte saken på dagsorden

Skoleveiproblemtaikken var i utgangspunktet ikke egen sak til BU-møtet torsdag, men lokalpolitkerne mener den er så viktig at de løftet den opp på sakskartet. Ikke minst fordi trafikken i området ventes å øke betydelig når boligbyggingen langs Frysjaveien starter. BU gir sin fulle støtte til innspillene Korsvoll skoles FAU har presentet.

I vedtaket, som bydelsutvalget sender til Bymiljøetaten, Utdanningsetaten, bystyrets miljø- og samferdelskomité, samt til partienes gruppeledere i rådhuset, sier lokalpolitikerne:

«Bydelsutvalget forutsetter at trygg skolevei kommer på plass før Utdanningsetaten endrer skoletilhørighet for barna ved Korsvoll skole».


De ber om at de nødvendige tiltakene prioriteres i budsjettet for 2017, og dersom det ikke finnes penger vil BU fraråde Utdanningsetaten å endre skoletilhørigheten for Korsvoll-elevene.

LES OGSÅ: Frysja-området skal få ny skole, med derfor vil de likevel ikke mene noe om plasseringen av den

Vil prioritere sykkelvei Korsvoll-Engebråten

Bydelsutvalget behandlet torsdag også en sak om sykkeltiltak i bydelen. Bydelsutvalget skal melde tilbake til Sykkelprosjektet i Oslo kommune hvilke strekninger de anser som viktigst at blir trygget og utbedret.

I denne sammenheng vedtok BU også at de ønsker at det «snarest opparbeides en merket og trygg sykketrasé i Frysjaveien fra Maridalsveien via broen over Akerselva ved Svensenga og til Engebråten ungdomsskole.»

På Korsvoll er de glade for at bydelspolitikerne tar situasjonen alvorlig.

– Korsvoll skoles FAU er veldig glade for støtten fra bydelsutvalget. Vi håper at bydelsutvalgets uttalelse fører til at det settes av penger i bystyrets budsjett for neste år. Det er viktig at konkrete tiltak for trygg skolevei på denne strekningen kommer på plass i løpet av våren 2017, sier FAU-leder Gro Nygaard.

FAU er også fornøyd med at bydelsutvalget vil søke om sykkeltrasé på strekningen Korsvoll-Engebråten.

– Neste steg blir å passe på at Bymiljøetaten følger denne oppfordringen, sier Nygaard.

Nordre Aker Budstikke spurt Utdanningsetaten om hvordan de har vurdert trafikksikkerheten for elevene ved en eventuell endring av skoletilhørighet for Korsvoll-elevene, men foreløpig har vi ikke fått svar.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...