Nordre Aker Budstikke

Elg gikk gjennom isen

Brannvesenet rykket ut for å redde elgen, men den hadde reddet seg selv før mannskapene kom fram. Her er brannbilen på vei tilbake fra Hammeren. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det ble et kaldt morgenbad på en elg i Maridalen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.01.2018 kl 09:44

MARIDALEN: Klokken ni fredag morgen meldte brannvesenet at en elg hadde gått gjennom isen på Maridalsvannet.

Til Nordre Aker Budstikke opplyser Brann- og redningseaten at de fikk melding fra en person som ventet på bussen ved Hammeren. Men innen nødetaten var framme på stedet hadde elgen greid å komme seg opp på egenhånd.

Åpent vann

Uhellet skal ha skjedd ved elveutmunningen ved Hammeren, der isen ikke er trygg. Nordre Aker Budstikke har vært på stedet, og det er åpent vann der elgen skal ha havnet i vannet.

Det er åpent vann ved elveutmunningen ved Hammeren. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Brannvesenet opplyser imidlertid at isen på resten av Maridalsvannet skal være trygg å ferdes på. Men husk:


Vær forsiktig, se an forholdene, ha med nødvendig sikringsutstyr, og ikke ta noen sjanser hvis du skal bevege deg på islagte vann i Marka!

Mye elg

På grunn av de store snømengdene trekker elgen ned mot veien og bebygde områder på leting etter mat.

Torsdag kunne vi vise denne leservideoen av to elg ved Hammeren, der den ene ser ut til å prøve å finne mat på et tre. Se videoen her!

Og for et par uker siden skapte denne videoen mye oppstandelse. En elg sklir på rompa over Maridalsveien. Se videoen her!

Den store elgen likner mer på Bambi på isen i det den prøver å krysse Maridalsveien. (Skjermdump fra leservideo.)


LES OGSÅ:

Advarer mot livsfarlige strømkabler i Marka

Her får du tips om skiruter du kanskje aldri har gått før

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...