Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Elgene er innom tåsenhagene flere ganger i uken

Elgbesøk: En mor med kalv vanker rundt i tåsenhagene. Foto: PRIVAT

En elgmor med kalv har begynt å vanke i hagene på Tåsen, tre besøk på en uke er rett og slett å elge seg inn i tåsenhagene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.02.2015 kl 13:24

TÅSEN: Henning Stene forteller at det er bra med elgbesøk på Tåsen om dagen.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Jevnlig besøk

I løpet av siste uka har en elgmor med kalv vært på jevnlig besøk i flere hager på Tåsen. Blant annet i familien Stenes hage i Tirilveien.

Les også: Flere har hatt nærkontakt med elg

- Elgkua med kalv har vært på besøk i de samme havene tre dager siste uken, så langt jeg har sett, sier Henning Stene.

Epler og plommer

Han forteller at bikkja i huset ikke er så begeistret for elgbesøkene, og bjeffer som bare det når elgmor står i hagen.

- Men elgene bryr seg fint lite om det. De ser ut til å like godt de små skuddene på eplegrenene, og på plommegrenene, forteller Stene.

Han forteller at det er samme mønster over besøkene, som skjer på dagtid. Først går elgene inn i en hage. Så kommer kalven over til neste hage, så følger etter hvert moren etter.

Holder seg inne

Men elgmødre kan være ganske "på".

- Ja foreløpig ser jo dette veldig rolig og fredelig ut. Men det er jo ikke sånn at vi løper ut i hagen når elgmoren og kalven kommer innom, legger Stene til.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...