Nordre Aker Budstikke

Kringsjå-befaring onsdag:

– En 30 meter høy og 300 meter lang mur

Før og etter utbygging i Sognsveien? Foto: SIO/NORDRE AKER BUDSTIKKE ARKIV

Det er store protester mot den planlagte utbyggingen av studentbyen på Kringsjå, mandag troppet flere beboerrepresentanter opp på Rådhuset. Onsdag dro politikerne på befaring.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.08.2015 kl 15:45

SOGN: På Kringsjå planlegger SiO (Studentskipnaden i Oslo) 1500 nye studentboliger - i tillegg til de eksisterende 2000 boligene i området i dag.

– Vi er positive til det nye byplangrepet som foreslås på Kringsjå, som vil gi et godt tilskudd til byen, sa direktør Ellen S. de Vibe i Plan- og bygningsetaten i en pressemelding tidligere i år.

Den politiske prosessen rundt planene er i gang.

Deputasjon

Beboere i området er nok ikke like begeistret for planene, som plan- og bygningsdirektøren. Mandag troppet representanter for beboerene i området rundt Kringsjå studentby opp på Rådhuset til deputasjon.

– Vi mener denne utbyggingsplanen har vesentlige svakheter. Estetisk vil utbyggingen, hvis den blir godkjent etter SiOs forslag, nærmest fremstå som en 30 meter høy og 300 meter lang mur. Sammen med et opphøyd terreng og t-banen mot øst, så vil det bli som en sjakt som inngang til Marka, sier Henning Iversen, leder av Berg, Nordberg og Sogn Vel.

– Ikke «åpen og inkluderende»

Han fortsetter.

– Dette vil ikke speile planens visjon om "åpen og inkluderende". I tillegg vil Turveien - B7 - bli skyggelagt, ifølge vellederen.

Som sammen med May-Brith Døssland (V), lokalpolitiker og bydelsutvalgsrepresentant i Nordre Aker, Tor Løken (Frp), tidligere lokalpolitiker og bydelsutvalgsrepresentant i Nordre Aker og Jan Arild Sandstrøm, leder av sameiet Minister Ditlefs vei, deltok på deputasjon på Rådhuset mandag.

Les også: Går inn for å doble Kringsjå studentby

Mye trafikk

Trafikken ble også vektlagt under deputasjonen på Rådhuset mandag.

– Trafikken er økende. Det er fem barnehager i området, ny spesialskole skal inn på Kringsjå, utbyggingen medfører etter planen 2000 nye studenter. Flere hundre barn og unge daglig til og fra Lyn IL på Kringsjå. Med andre ord veldig mange myke trafikanter som skal krysse trafikkert vei, vi savner en planfri kryssing i utbyggingsprosjektet, legger Iversen til.

– Forslaget må returneres

– Vi mener hele forslaget må returneres til planmyndighetene og revideres, særlig som nevnt må det estetiske og det trafikkmessige ivaretas på en mye bedre måte enn det planen legger opp til i sin nåværende form, sier Iversen.

Les også: Kringsjå, Sogn og Nordberg - boligperler for studenter?


Onsdag dro politikerne fra bystyret på befaring i det planlagte utbyggingsområdet.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

#«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.


Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!

Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...