Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

En av tre vil bli ingeniør

- Gjennom samtaler med elevene vet vi at så mange som en av tre elever ønsker å ta en ingeniørutdanning, sier rektor Jon Isebakke.

- Gjennom samtaler med elevene vet vi at så mange som en av tre elever ønsker å ta en ingeniørutdanning, sier rektor Jon Isebakke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.01.2015 kl 15:32

NORDRE AKER: Tirsdag møtte 10-klassingene ved Engebråten ungdomsskole ingeniører fra Aker Solutions. Kanskje ble elevene inspirert til å ta ingeniørutdanning - ifølge rektor Jon Isebakke ved Engebråten, ønsker veldig mange av elevene å bli ingeniører. 

- Gjennom samtaler med elevene vet vi at så mange som en av tre elever ønsker å ta en ingeniørutdanning, sier rektor Jon Isebakke.

Ingeniørene Nicolai Skjelsbæk (27) og Sebastian Aske (25) fra Aker Solutions møtte elevene ved Teknisk Museum for å inspirere 10. klassingene til å ta ingeniørutdanning. Innen 1. mars 2015 gjelder frist for videre utdannings- og yrkesvalg.

Ingeniøryrket veldig forskjellig

De fortalte om deres utdanning og arbeidshverdag på Tranby, utenfor Drammen. Selv om begge er utdannet ingeniører og jobber på samme prosjekt med undervannsinstallasjoner, har de helt forskjellige oppgaver. Ingeniøryrket kan være veldig forskjellig avhengig av hvilken retning man velger, og det finnes mange muligheter, som for eksempel byggingeniør, sivilingeniør, elektroingeniør, HMS-ingeniør og så videre.

Noen arbeider praktisk, andre er ledere og spesialister.

- En typisk ingeniør er kreativ, tenker logisk, er en problemløser, nysgjerrig og interesserer seg i hvordan verden henger sammen, kunne Skjelsbæk og Aske fortelle elevene.

- Mer sikker

Omar Bouhmidi(15) og Synne Furuheim Kråkenes(15) synes foredragene var spennende.  Omar har en far som er ingeniør og vil gjerne bli det selv.

- Nå er jeg enda mer sikker, sier han. Jeg er interessert i spillteknologi og ser nå at dette også brukes av ingeniører blant annet for å reparere på undervannsinstallasjoner, sier Omar.

Synne Furuheim Kråkenes er mer usikker på hva hun vil bli.

- Jeg synes realfag er spennende, men har ikke bestemt meg. Jeg vil studere i utlandet, sier hun.

Partnership-avtale med Engebråten

Engebråten ungdomsskole og Engineerium inngikk i høst en partnership-avtale. Bakgrunnen for avtalen er Engineeriums satsing på rekruttering til ingeniøryrket.

- Partnership-avtalen dreier seg i hovedsak om å samarbeide om innhold i valgfaget teknologi i praksis, utdanningsvalg, nøtteknekkerdag i matte og et internship for utvalgte elever til sommeren, sier daglig leder Trine Melgård ved Engineerium.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 blir Nordre Aker Budstikke ny, som ren nettavis på nab.no. Les mer om det her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev ved å sende en mail, eller fyll ut skjemaet under.

 

Laster inn ...

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...