ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Per Arne (72) har en spesiell hobby

En Benz fra 1911. Foto: Kristin Tufte Haga

Men han har ikke bare én veteranbil. – Det er et veldig trivelig miljø, veteranbilmiljøet. Men skal man ha en slik bil, så må man like å fikse og skru selv også, og det er viktig å være med i en veteranklubb, understreker Per Arne Viberg (72).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.01.2022 kl 10:56

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

KJELSÅS: Per Arne Viberg (72) har en spesiell hobby. Han har gjennom mange år hatt flere veteranbiler.

– Jeg er ikke bilmekaniker, men har holdt på med biler hele livet. Jeg vokste også opp med biler, min far var bilselger, forteller Per Arne, som kommer fra Finnsnes, men bor nå på Kjelsås.

Nylig var et par av veteranbilene hans ute på en liten lufting, biler som ellers står i garasjen vinteren gjennom. Heldige forbipasserende kunne nyte to lekre gamle biler, en Benz og en BMW. Benz'en er en 1911-modell, mens BMW er fra 1940, kan Viberg fortelle.

Enda en bil - i nord

Og i tillegg har han en gammel Mercedes 51-modell, som han har tilgjengelig i nord, når han er på besøk i hjemlige trakter:

– Det er et veldig trivelig miljø, veteranbilmiljøet. Men skal man ha en slik bil, så må man like å fikse og skru selv også, og det er viktig å være med i en veteranklubb. Det er alltid noen som man kan spørre om hjelp, hvis man trenger det. Man kan ikke dra på et vanlig verksted med sånne biler!

ANNONSE

Viberg er selv medlem i blant annet Norsk Veteranvognklubb, som holdt til i kunstnerbyggene nedenfor Teknisk museum, ved Akerselva. Nå ha klubben flyttet i nye lokaler - sørover, forteller Viberg.

BMW anno 1940. Foto: Kristin Tufte Haga

Også utenlandsturer

Benz'en bruker han ikke så mye, fordi det er en veldig gammel bil, og den kommer seg ikke så langt avgårde, og den har veldig gammel teknologi. BMW'en derimot, har han og kona reist mye rundt i, blant annet i Alpene, men også i Nord-Norge. De deltar også på noen veteranbilløp.

– BMW'en går opp i 100 km/t, kan Viberg fortelle.

– Men det må jo være en ganske dyr hobby å ha veteranbiler?

ANNONSE

– Over mange år, så blir det egentlig ikke det. Man fikser og ordner med dem selv. Igjen, det er svært viktig å klare og håndtere en slik gammel bil selv, og det å være med i en veteranklubb for å få eventuell hjelp. Jeg satser på mange år til som veteranbileier og sjåfør.

Kanskje blir det en utenlandstur på ham og kona igjen, med BMW'en til sommeren?

Tips oss!

Tips Nordre Aker Budstikke – tips@nab.no.

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE