Nordre Aker Budstikke

En idé til neste års 17. mai?

Iris Margrethe Trapnes (11) og Nadia Hasnaoui ved Slottet 17. mai, på ryggen til Iris ser man hvor kameraet ble festet. Otto Christian (7), lillebroren til Iris i midten. Foto: PRIVAT

Kjelsåsjenta tok på seg 360-kamera på ryggen. Hjemme satt farmor med VR-briller og kunne følge med i hele 17. mai-toget til barnebarnet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.05.2017 kl 09:01

KJELSÅS: Kanskje fremtiden, for at eldre kan få sett mer til barnebarna? I hvert fall for de som bor et stykke unna?

360-kamera

17. mai gjorde NRK et stunt med 360-kamera og VR-briller. Iris (11) fra Kjelsås skole ble plukket ut til å gå på 360-kamera på ryggen. I Fredrikstad satt farmor med VR-briller og kunne følge med på hele barntoget med Iris og medelever.

Kjelsås skole feirer 100 år i år, og gikk først av skolene. Etterpå var alle elevene invitert på en aldri så liten fest inne i Rådhuset - se bilder og film her.

Ikke hver dag man blir intervjuet på TV - foran slottet! Foto: PRIVAT

Stolt farmor

– Det var veldig gøy og kult å prøvde dette med 360-kamera, selv om det veier litt å ha på ryggen. Farmor synes det var moro, og var nok stolt. Hun så meg jo på TV også, sier Iris (11), som skal opp i sjette klasse ved Kjelsås.


– Det hadde jo vært gøy å prøvd ut kameraet ved andre morsomme ting som skjer også, sier hun.

HER KAN DU SE FILMEN PÅ YOUTUBE - FILMEN FARMOR KUNNE SITTE ONLINE Å FØLGE MED PÅ I FREDRIKSTAD

Nadia er hyggelig

– Men tror ikke jeg blitt kjendis fordi jeg har vært på TV, ler Iris.

– Men det var veldig gøy å bli intervjuet av Nadia (journ. anm. Nadia Hasnaoui) også. Hun er skikkelig hyggelig!

SE OG HØR INTERVJU MED IRIS (11) PÅ NRK PÅ NASJONALDAGEN


LES OGSÅ:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...