Nordre Aker Budstikke

- En merkedag i Solemskogens 110-årige historie

Feiring i boområdet i skogen.

Foto: Foto: Solemskogen Vel

For ikke lenge siden spratt boblekorkene på Sørbråten, nå feirer også Solemskogen at området endelig er «regulert».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.10.2013 kl 08:49

SOLEMSKOGEN: Nylig ble reguleringsplanen for Solemskogen stadfestet av forrige miljøvernminister.

- Vi har fått en reguleringsplan som er både framtidsretta og robust. Vi er imponert over Miljøverndepartementets evne og vilje til å forvalte Markaloven på en balansert måte. En forvaltning som gir oss framtidstro og som sørger for å opprettholde de etablerte lokalsamfunnene, slik loven ønsker, var blant ordene i feiringstalen til velleder for Solemskogen, Tore Faller.

Solemskogen er det lille boområdet ovenfor Kjelsås, og som ligger i Lillomarka. Reguleringsplanarbeidet for området startet for flere år siden med en plan som skulle verne nedbørsområdet til Maridalsvannet og drikkevannet til Oslo. Etter at Markaloven ble vedtatt, så måtte også reguleringsplanen til vedtagelse i Miljøverndepartementet - les hele historien på vellets hjemmeside.

LES OGSÅ: STOR FEIRING PÅ SØRBRÅTEN

Råderett


Blant annet har vellets "fanesak" vært å få det tillatte bruksarealet i reguleringsplanen på et nivå på lik linje med lik bebyggelse i Oslo, og som nå er regulert til 325 kvadratmeter.

- Planen gir oss som bor her inne i Lillomarka råderett over egen eiendom. Det fine er at det ikke har gått ut over Markalovens hovedformål, nemlig å "fremme og tilrettelegge for friluftsliv, naturopplevelse og idrett". Derfor er denne planen balansert, sa han videre.

LES OGSÅ: SKILØYPENE GÅR IKKE GJENNOM HAGENE VÅRE

- Miljøverndepartementet har skapt ro i saken og fjernet et alvorlig konfliktområde, ikke minst på Sørbråten. Vi på Solemskogen vil benytte anledningen til å gratulere Sørbråten med sin reguleringsplan og samtidig takke for samarbeid i alle disse årene.

- Lettet og glade


- Etter så mye venting, uvisshet, utsettelser og skuffelser som har fulgt denne saken er vi i dag bare lettet og glade. Dette sørger for at vi får beholde denne hyggelige grenda i Lillomarka. Til glede for oss som bor her og til glede for de tusener som ellers bruker marka, sa også Faller.

- Dette er en av de store merkedager i Solemskogens 110-årige historie.

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...