Nordre Aker Budstikke

NAV-direktøren var på skitur i 19 timer og 55 minutter

Lørdag var han klar for å teste ut turen, fra Gjøvik til Kjelsås. – Grusomt føre, men vi har trua, meldte Hans Christian Holte underveis.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.03.2021 kl 11:23

KJELSÅS: «Jeg smører for isete løyper, tørrsnø og slush, for minusgrader og ti varme, jeg pakker med solkremen og tre matpakker. For i morgen klokken 05.00 går det som fort kan bli mitt livs lengste skitur av stabelen, hvis det bærer helt fram. Gjøvik – Kjelsås, 14 mil og kanskje 15-16 timer, ønsk oss lykke til og følg med på rapporter og eventuelle nødrop i løpet av dagen. Vi tar på oss munnbindene og setter oss i leiebilen om ni timer» meldte NAV-sjefen, Hans Christian Holte (55) i forkant av den store utfordringen.

Hans Christian Holte er i gamg med turen fra Gjøvik til Kjelsås. Foto: Privat

– Pers i lengde

Nordre Aker Budstikke tok en prat med Holte kvelden før. Planen var å starte ved Hunndalen på Gjøvik, gå sørover til Lygna, via Grua, Harestua og raskeste løypa til Movann.

– Forhåpentligvis ender vi opp ved Oset på Kjelsås, sa Holthe til Nordre Aker Budstikke.

Han skulle gå sammen med kompisen Svein fra Asker, gjennom mil etter mil, klassisk på ski.


– Dette blir pers i lengde på skitur hvis det holder helt inn. Jeg har gått Vasaloppet noen ganger, for noen år siden. Men det er flatere, og kortere.

– Hvordan har du trent deg opp til en så lang tur?

– Feil spørsmål. «Trent meg opp» er vel heller det jeg burde ha gjort. Men det har vært en fin skivinter og ikke mye annet å finne på. Det har blitt en del turer, særlig i Lillomarka.

14 mil skal de gå. Foto: Privat

Proviant?

– Hva tar man med seg til en skitur på 14 mil?


– Blant annet 12 brødskiver, energibarer, tørket frukt og nøtter. Jeg er usikker på hvor lang tid vi kommer til å bruke på turen, kanskje 16-17 timer, inkludert pauser.

– Denne turen har jeg hørt om for rundt 20 år siden, og har alltid hatt lyst til å prøve. Har gått den siste delen fra Lygna for noen år siden. En kollega – den gang i Helsedirektoratet – fortalte hvordan mannen hennes fikk stjerner i øynene når han snakket om denne turen. Og så er det litt action, i en trang og traurig tid!

– Du må jo være en veldig sprek NAV-direktør?

– Det vet jeg ikke. Selv om jeg kjenner de foregående har vi aldri testa formen sammen

Turkompis Svein viser vei. Foto: Privat

Underveis

Etter ni-tiden lørdag morgen meldte Holte:

– Vi startet klokken 05.50, nå har vi gått tre mil. Flere løyper er ikke kjørt opp, og det er grusomt føre, glatt og kladdete om hverandre. Men vi har trua!

I 22.00-tiden lørdag kveld meldte Holte at de var på Stålmyra.

– Det etter en strabasiøs tur. Elleve mil i beina – drøyt tre mil igjen. Men formen er fin!


Først natt til søndag kom meldingen fra Holte om at turfølget var i mål. Da var klokka blitt 01.45, og de hadde gått i 19 timer og 55 minutter!

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...