Nordre Aker Budstikke

Finalist til Årets navn og ildsjel:

– En veldig god ankringsplass for unge på Korsvoll

Dag Bredesen (t.v.) har vært med å lage skøytebane på Korsvollbanen i nærmere 20 år. Håkon Noodt har hjulpet til de siste årene. Her i aksjon for noen år siden. Foto: Kristin Tufte Haga (Arkivfoto)

Når gradestokken kryper ned på minussiden, henter Dag Bredesen fram vannslangen og vanner Korsvollbanen. Det har han gjort i 20 år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

For tiende gang kårer Nordre Aker Budstikkes lesere Årets navn og ildsjel i bydelen. Kandidatene er foreslått av leserne, og redaksjonen har valgt ut tre finalister, som kan vinne 10.000 kroner fra Storo storsenter til et godt formål.

Vi presenterer hver kandidat gjennom romjula. Avstemmingen (nederst ipå denne siden) er åpen frem til 6. januar 2019. Du kan lese om alle kanidatene her!

NORDRE AKER: – Jeg er selv vokst opp på Korsvoll og husker at det var skøytebane på Korsvollbanen da jeg var barn, har Dag Bredesen tidligere fortalt til Nordre Aker Budstikke.

Det var et ønske i nærmiljøet om et tilbud om et uorganisert værested for barn og unge vinterstid, med aktivitet utenom idrettslagene, som gjorde at det hele startet for omlag 20 år siden. Dag Bredesen var blant initiativtakerne, den gang hans egne barn var små. Siden har han brukt opptil fem kvelder i uka gjennom vineren for sikre skøyteis på Korsvollbanen.

– Jeg er heller ikke alene om dette. Det har vært mange med i dugnadsgjengen her opp gjennom årene. De siste snart ti årene er det Håkon Noodt som er ivrigst med i teamet, men flere trår til der de kan, sier Bredesen.


De brøyter og spyler isen så raskt det er kuldegrader.

– Vi føler oss litt gale når vi står i bekmørke og vanner klokken ett om natten! har Bredesen tidligere fortalt. Gunnen til at de vanner om kvelden er for at isen skal være tilgjengelig for dem som vil gå på skøyter mens det er lyst.

Bredesen forteller at det er veldig mange hyggelige tilbakemeldinger fra forbipasserende hver kveld han og dugnadsgjengen står på banen og måker og sprøyter.

– Det går en del kveldstimer i løpet av en uke, og mest intensivt selvfølgelig når vi begynner å legge is. Det er over 30 cm. høydeforskjell på banen, så det trengs en del titusener liter for å komme opp i vater.

Godt sted å vokse opp

«Dag er med andre ord selve personifiseringen av en ildsjel!» skriver en av leserne som har nominert ham til Årets navn og ildsjel.


– Hva får en mann til å bruke frivillige kveldstimer, år etter år, på å skape gode opplevelser i nabolaget?

– Jeg har selv vokst opp nær banen, og når jeg ser tilbake har Korsvollbanen og "huset" vært en veldig god ankringsplass for unge på Korsvoll. Jeg ble med i "Sprøytegjengen" for å videreføre et godt tilbud for mine egne og venners barn, sier Bredesen.

Uorganisert tilbud

Selv om hans egne barn nå er «godt forbi "brukergruppen"», er det likevel veldig givende å få opprettholde dette tilbudet for nye Korsvoll-barn, mener Bredesen.

– Det er en god følelse å gå eller kjøre forbi på kveldstid eller i helgene og se at isen er full av foreldre og barn.

– Vi trenger et uorganisert tilbud til aktiv fritid på Korsvoll, og jeg er glad for å å være med på å skape en del av dette, sier Bredesen, og legger til:


– Og så må vi heie på kulden – ikke klage på den!

Nyttårsfeiring og Torshov Janitsjar

Varden i 2017: Halvor, Roar, Dag, Aurora og Tuva på Tyskertoppen Foto: Øyvind Ørbeck

Men Bredesens engasjemennt stopper ikke på Korsvollbanen. Når Nyttårsvarden på Korsvolltoppen tennes for 20. gang ved inngangen til 2019, kan de mange deltakerne samtidig takke Dag for medvirkning og organisering siden den første varden ble satt opp ved inngangen til 2000.

Han bidrar også fast med en rekke praktiske ting og gjøremål rundt Torshov Janitsjarorkester, som er et korps for barn og ungdom med psykisk utviklingshemming. I tillegg er han også alltid klar til å delta på diverse dugnader rundt snøleikanlegget og lysløypa på Grinda, Korsvollhytta ved Ørfiske, Hansemyrparken samt tallrike andre lokalbyggende tiltak.

– Hva kan jeg si? Først og fremst veldig hyggelig å bli sett selvfølgelig! sier Dag om å være finalist til Årets navn og ildsjel.

Stem på Årest navn og ildsjel 2018

NB! Det kun mulig å stemme én gang per enhet: Avstemmingen er åpen til 6. januar.
Lag din egen spørreundersøkelse for tilbakemelding fra bruker

Årets navn og ildsjel i Nordre Aker

Vinnerne:

  • 2017: Helge Holter, banemester på Nordre Åsen og leder for Skeid bandy
  • 2016: Gro Almgren, Marit Gundersen, Kirsten Hansson og Odd Paulsen, Kuben 62 +
  • 2015: Bastionen, Lyns supporterklubb
  • (Prisen blikke delt ut i 2014)
  • 2013: Christel Stub, ildsjel på Kjelsås
  • 2012: Adriana Bertet og Agnes Lyche Melvær, initiativtakere til Kultursløyfa på John Colletts plass
  • 2011: Eivind Steen og Kristin Borge, Ullevål Bokhandel
  • 2010: Roar Grønvold, Korsvoll IL
  • 2009: Ivar Bakke, Skjerven gård
  • 2008: Rannveig Berge, Nordberg barnegospel

Kåringen har både hatt navnet Årets navn og Årets ildsjel.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...