Nordre Aker Budstikke

Endelig fiskelykke ved elva

FORSØK: Det ble noen timer i elva i dag, på Zeen Alyasiri og kompisene . Foto: Irja Linnerud

Tre håpefulle unge fiskere i Nydalen i dag - hele fire år siden det var lov å fiske her sist.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.04.2015 kl 20:02

NYDALEN: I Nydalen ved Akerselva står tre håpefulle gutter og fisker. Dette er første gang det er lov å fiske i elva - øverste delen - siden forbudet kom for fire år siden - etter kommunens klorutslipp.

Største fiskene i sjøen

Zeen Alyasiri (14) fisker mye på fritiden. Det er en interesse han har hatt «hele livet».

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

– Om sommeren fikser jeg for det meste i sjøen. Det er der man får de største fiskene, ifølge Zeen.

Målet for dagen var å få en liten fisk som man senere kunne bruke som agn for en større fisk. Zeen har fått en del ørret tidligere.


– Det er bra at fiskeforbudet er opphevet. Jeg fisker ikke så mye i denne elva selv, men bra for andre da. Lettere å fiske for de som ikke kan eller har anledning til å dra langt inn i skogen og lignende for å fiske, sier Zeen.

Les også: Her er Oslos kliss nye sykkelbane

Ved hytta

Keneth Tidemannsen (15) fisker en del om sommeren. For det meste ved hytta i Fredrikstad, eller hos familien i Canada.

– Det er gøy å fiske selv om jeg ikke kan så veldig mye om det. I dag håper vi på å få noe da. Det er bra at fiskeforbudet er opphevet, men betyr ikke så veldig mye for meg, siden jeg fisker mest ved hytta, forteller han.

Støtte

Jafar Al Asadi (15) var med i dag som støtte. Han skulle ikke fiske selv, men syntes det var gøy å være med for det.


– Jeg har fisket litt tidligere, i USA, hos onkelen min. Der er det andre fiskeregler, blant annet mye strengere når det gjelder å bade i samme vannet som det fiskes i, kan han fortelle.

Kaldt

Det ble ikke noe fisk på gutta mens Nordre Aker Budstikkes journalist var på stedet. Men gutta dro videre, og lover å oppdatere hvis det skulle komme noe spennende på kroken.

– Vi tror det er for kaldt i elva ennå. Det napper ikke heller noe - så må nok bli litt varmere i vannet, sier Zeen.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...