Nordre Aker Budstikke

Endelig kan hun se godt igjen

Dorcos har et syn med minus 9. Karoline Evandt tryllet frem både briller og et stort smil hos skolejenta, som nå kan følge undervisningen. Foto: Specsavers

Uken i Tanzania nærmer seg slutten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2017 kl 11:56

KJELSÅS/TANZANIA:Vår uke i Tanzania nærmer seg slutten, og natt til lørdag reiser vi hjem til slaps og snø. Mange spør oss om hvordan ting er i Norge, men bare ler når vi forteller om minusgrader og mørketid. Overgangen fra Norge til Tanzania har vært stor, og det har blitt lange og varme dager.

Vi tar alle forholdsregler, men det har likevel blitt noen hyppige dobesøk for enkelte fra teamet vårt. Ingen nevnt, ingen glemt.

LES OGSÅ: Endelig på plass!

Nå kan Fatma endelig se skikkelig. Hun fikk briller under Specsavers Eyecamp i Tanzania. Foto: Specsavers

Desto større respekt for dem som gjennomfører lange dager i Eyecampen, uten å være helt i form og med utslett på armene etter å ha slumset med solkremen.


Det blir mange hjertelige håndtrykk og klemmer i Kimbu Hospital. Og store smil når man får briller for første gang. Idag ble det stor oppstandelse i køen. Tanzaniere har ikke noe imot å vente mange timer på en synsundersøkelse, men har nok et litt annet forhold til det å stå i kø.

LES OGSÅ: Måtte takle at strømmen forsvant

Vi hjelper så mange som mulig, men det er umulig å gjennomføre synsundersøkelse på absolutt alle som kommer hver dag. Da vi ankom sykehuset om morgenen, tøt det nærmest ut mennesker fra alle kriker og kroker.

Optometri-student Cecilie Riise-Røraas takler at pågangen er stor for å få en synsundersøkelse. Foto: Specsavers

Det er lett å ha sympati for desperasjonen etter å komme til en synsundersøkelse, når optikere knapt er å oppdrive i landet med nærmere 50 millioner innbyggere.

LES OGSÅ: Sterke inntrykk i trykkende hete


Idag har det vært mange solskinnshistorier. Dorcos på 15 år går på skolen, og ble målt til minus 9 under synsundersøkelsen! Det vil si at hun er ute av stand til å følge med på undervisningen. Bare tenk deg selv: Du hører hva som foregår ved tavlen, men du kan ikke se hva som skjer. Dorcos fikk briller med den nokså spesielle styrken, og nå kan hun endelig holde tritt med resten av klassen sin.

Ikke rart at Karoline ved Specsavers Arendal, felte noen tårer da den arme jenta fikk brillene på plass.

Slike historier gjør noe med oss alle. Vi vil så gjerne hjelpe alle som kommer, og brillene som leveres inn til en av de 75 butikkene våre, bidrar til å kunne gjøre det mulig.

På fredag har vi siste mulighet for å finne en ny eier til Sigurd Solliens briller. TV-personligheten fra Kjelsås, har gitt bort et par kule briller som vi helt sikkert skal finne en god mottaker til.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...