Nordre Aker Budstikke

Endelig på plass

Endelig er Specsavers-teamet på plass i Tanzania. Foto: Philip Reiler

Etter at forsinkelser på Gardermoen satte en midlertid stopper for den videre ferden fra Istanbul til Tanzania, er nå team Specsavers på plass i Dar es Salaam. Vår mann fra Grefsen, Philip Reiler blogger videre for Nordre Aker Budstikke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2017 kl 11:59

Endelig er vi på plass for å gi synsundersøkelser og dele ut tusenvis av briller.

Mange tusen nordmenn ønsker å gjøre noe for å hjelpe dem som ikke har råd eller mulighet til optiker eller et par briller. I fjor høst oppfordret Specsavers sine kunder til å sende inn briller som de ikke bruker lenger, slik at de kan komme noen andre tilgode i Tanzania.

Et par briller kan bidra til at man er i stand til å kunne jobbe og forsørge seg selv og sin familie.

LES OGSÅ: Blogger om briller

På fredag sjekket vi inn våre enorme hockeybager, fylt med flere tusen briller og solbriller. Turkish Airlines stilte med ekstra bagasjekvote, og på Gardermoen ble vi møtt av noen hyggelige representanter fra flyselskapet. Dessverre gjorde en forsinkelse på Gardermoen at vi ikke rakk neste fly fra Istanbul til målet vårt i Dar es Salaam.


LES OGSÅ: Hvem får Sigurds briller?

Med det ble vi ett døgn forsinket. Da vi omsider landet, slo heten imot oss som en bakerovn. I skrivende stund er det en temperaturforskjell på 28 grader mellom Grefsen og Dar es Salaam. Storbyen har nesten like mange innbygger som hele Norge.

Med nesten fem millioner mennesker er det tett trafikk og overfylte busser hvor enn man snur seg.

Kontrastene er store til Oslo, med lukter og lyder som en bare finner i Afrika. Med bare 20 optikere sier det seg selv at behovet for hjelp er stort. Imorgen starter første dag av Specsavers Eyecamp, og da skal vi til et sykehus én times kjøretur fra storbyen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...