Nordre Aker Budstikke

Lærere og elever på Blindern:

– Endelig tilbake!

Rektor på Blindern Videregående skole, Hege Haugland, ønsket elevene velkommen tilbake for to uker siden. Foto: Nora Dingstad

Det er ingen hemmelighet at fjorårets skoleår var noe redusert, men nå har elevene endelig kommet tilbake for fullt, og de aller fleste er storfornøyde.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.09.2021 kl 09:25

BLINDERN: Skolestart er alltid spennende, men denne høsten bringer med seg både (relativt) ny læreplan, og grønt nivå for første gang på lenge. Blindern videregående skole i Sognsveien 80, har mange nye prosjekter på gang, og stemningen er solid.

Smitten er under kontroll

Assisterende rektor Tonje Røseth. Foto: Stella Oter Lindeberg

Rektor Hege Haugland har laget timeplan til journalisten, og assisterende rektor Tonje Røseth stiller opp som guide – nå skal det prates.

Tonje er, som de fleste, utrolig fornøyd med det grønne nivået. Hun er en av få som har vært på skolen gjennom hele pandemien, men en tom skole er ikke spesielt hyggelig.

– Det er helt fantastisk at elevene er tilbake! Både for ansatte og elever. Det er mange som har klart seg godt gjennom året, også er det andre som har slitt, så det er godt å ha vanlig undervisning igjen.


Men selv om det har vært vanskelig for noen, har de fleste klart seg bra. Snittkarakterer har gått opp, og frafallet har gått ned. Tonje mener årsaken er den sterke innsatsen fra lærere, miljøteam og helsesøster.

– De har virkelig jobbet, og det har fungert.

– Tror du dette året blir bedre?

– Ja!

Rektor Hege er også positivt innstilt, og har troen på at hyppig testing kan rekke langt. Blindern har hatt noe smitte, i likhet med de fleste Osloskolene, men det skal være under kontroll.


– Vi hadde veldig lite smitte i fjor, og det meste av det kom fra utbrudd på russebuss. I år har vi mye selvtesting, og holder oversikt. De fleste tar situasjonen med god ro, inkludert foreldrene. Nå trenger elevene å være sosiale.

Hege beskriver årets oppstart som veldig god, og det er tydelig at elevene også er glade for å være tilbake.

– Men det er litt hektisk, det er det.

Glade elever

Mille og Eskild er fornøyde med skolevalget. Foto: Stella Oter Lindeberg


Eskild og Mille er helt ferske videregående-elever, og har allerede blitt glade i den nye skolen sin.

– Det har vært veldig spennende! Jeg har fått nye venner, og miljøet er skikkelig bra, sier Mille.

– Det har vært greit med hjemmeskole, men det er deilig å være tilbake, mener Eskild.

De går begge SSØ (språk, samfunnsfag og økonomi), og mener at det er stor forskjell på ungdomsskolen og videregående.

– Det er mye mer frihet, og jeg synes at timeplanen er mer behagelig.


Når det gjelder korona, er ingen av dem spesielt engstelige for å bli smittet, men tenker ikke at det er helt usannsynlig.

– Det er tre i klassen som er smitta, så de forholdsreglene har kanskje ikke funket så bra, sier Eskild.

– Alle snakker om korona, men jeg føler ikke at folk bryr seg så mye. Sånn 90 prosent av vennene mine har korona, men de går ikke her, da.

Eskild har lyst til å jobbe i finans, og har allerede begynt å investere i kryptovaluta.

– Jeg har ikke tatt ut noe penger enda, men det har økt litt. Det er en langtidsinvestering.

Mille vil helst reise rundt i verden, og kan tenke seg en karriere som dykkeinstruktør.

– Jeg har dykkelappen! Jeg fikk den i konfirmasjonen. Jeg elsker havet, så det hadde vært en sykt fin jobb!

– Tror dere dette året blir bedre?

– Ja!

Den nye læreplanen

Torgeir er lærer i blant annet samfunnsgeografi. Foto: Stella Oter Lindeberg

Tverrfaglighet står i fokus i den nye læreplanen, og det er det blant annet læreren Torgeir Holgersen som har ansvar for.

– Vi tar dette med tverrfaglighet på alvor, og vi har jobba tverrfaglig med tematikken bærekraft lenge før det ble pålagt.

Hver vår setter skolen i gang med et stort prosjekt om klima, som involverer alt fra debatter til rollespill og foredrag.

Ellers jobbes det også mye med å synkronisere de forskjellige fagene, slik at det blir god synergi og sammenheng mellom timene.

– Vi vil at fagene skal bygge på kompetansen som etableres i andre fag. Det skal være logiske sammenhenger, og ting skal også være aktuelt. Nå som det er valg for eksempel, lærer vi om velstandsutvikling, olje og klima i samfunnsgeografien.

Det skal også foregå prosjekter i andre fag, blant annet i fysikk. Lærer Christoph Franzen gleder seg til å komme skikkelig i gang.

– Vi holder på med prosjektet SPARK, som er et samarbeid mellom oss, UiO og Norsk Geoteknisk Institutt (NGI). Vi har en kontakt hos NGI som forsker på flodbølger og tsunamifysikk, og han har holdt foredrag her.

Samarbeidet gir også elevene tilgang på Universitetets ressurser, og prosjektet skal blant annet fokusere på hvordan man kan bli forsker.

– Jeg tror det blir veldig bra, og særlig verdifullt for elevene som ønsker å forske.

Da er det bare å ønske elever og ansatte lykke til med året!

Nordre Aker Budstikke besøkte Blindern vgs. mandag 30. august.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...