Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Engasjerte unge som bryr seg

ENGASJERT: Rasmus Skrivervik og Maika Godal Dam har vært en del av ungdomsrådet i flere år. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Ungdomsrådet har arrangert det årlige Ungdommens bystyremøte. Nye bydelssaker er drøftet, debattert, forkastet eller vedtatt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.01.2015 kl 12:22

NORDRE AKER: Å komme på besøk under Ungdommens bystyremøte, også kalt UBUM (Ungdommens bydelsutvalg møte), er givende. Her samles engasjert ungdom fra skolene i bydelen, diskuterer og stemmer over saker som skal løftes frem og jobbes for.

Møtet blir ledet av Ungdomsrådet i Nordre Aker, og rådet inviterer elevene fra de forskjelige skolene til å delta så langt det er plass. I år deltok ungdommer fra Engebråten ungdomsskole, Nordberg ungdomsskole, Marienlyst skole, Morellbakken ungdomsskole og Nydalen videregående skole.

Ungdommene legger frem de forskjellige bydelsforslagene til avstemming.

Les også: Skoleballene har tatt helt av

Frukt og trening

Maika Godal Dam, leder av rådet, forteller fra møtet.

- Det ble stort flertall for å arbeide for å få gjeninnført frukt også på ungdomsskolene. Det er noe som opptar mange av oss, forteller Maika, selv fra Disen og 2. videregående elev ved Hartvig Nissen.

I tillegg vil ungdommen ha mulighet til å trene mer.

- Vi ønsker også å bruke penger på et utendørs idrettsanlegg sentralt i bydelen, og som skal være lett å nå for alle. Kanskje noen apparater lignende det som nylig har blitt etablert på Langsetløkka på Kjelsås?

De unge vil også har flere tilgjengelige møteplasser.

Les også: Nordbergelevene har egen Rosadag

Møteplasser

- Vi vil gjerne ha flere steder ute i bydelen hvor vi kan møtes bare for å «henge» kveldstid og i helger, i stedet for å kanskje reise til sentrum. Steder med benker og bord, og kanskje også med belysning. En utbedring av lokalmiljøet, men samtidig er vi enige om at dette må bli miljøvennlige steder, forteller Maika videre

Sammen med Rasmus Skrivervik, fra Kjelsås, og som går andre året ved Nydalen videregående, har Maika nå vært en del av ungdomsrådet i flere år. Maika skryter av Rasmus, som i følge henne så langt har vært en «stor ressurs» for rådet.

- Jeg ble med i ungdomsrådet, for der fikk jeg tilbud om å engasjere meg. Bydelen er jo en del av min hverdag, og jeg liker godt å kunne være med å bidra, påvirke og eventuelt endre. Også de små tingene, sier Maika.

150.000 kroner

Hvert år får ungdomsrådet  tildelt midler fra en pott på rundt 1,5 mill fordelt på alle bydeler i Oslo. Beløpet blir regnet ut i fra antall barn og unge som er registrert i bydelen. Bydel Nordre Aker får tildelt 150.000,-, penger som skal gå til tiltak som er rettet mot ungdom i bydelen og det er ungdommene som søker midlene

Til stede i UBUM onsdag 22. oktober 2014 var: Salvar Kristian Røgnvaldsson, Rasmus Moldstad Bakken, Filip Emberland-Voje. Hanna Steiro, Elisabeth Nilsen, Karl August Klever. Gina Ruth, Silje Arnesen Baer, Emilie Bratsberg Bivall, Aslak Djuve, Ella Johanne Devold, Martin Vik Burmo, Emil Engh, Harald Aarseth, Amanda Hylland Spjeldnæs, Eira Klepp, Kaja Dieset, Selma Nesbø Blomén, Astri Sofie Iversen, Maika Marie Godal Dam, Rasmus Skrivervik, Neil Kaushik, Julian Søderberg, Emma Sundquist Aune, Thea Bush, Sarah  Hamory, Tiago Gjesdal, Henriette Dannevig, og Mathilda Anker.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...