Nordre Aker Budstikke

Er boligmarkedet i ferd med å snu?

Nå går boligprisene ned, også i bydelen Sagene og Nordre Aker. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE/SAGENE AVIS

– Ja, vi er inne i en korreksjonsfase nå, sier administrerende direktør Leif Laugen i Krogsveen, og at vi må helt tilbake til høsten 2015, for å finne en prisnedgang som i det hele tatt er i nærheten av det som skjedde nå i juni.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.07.2017 kl 15:04

OSLO: E-24 forteller om en total prisnedgangen i juni 0,7 prosent for boliger i Norge.

– Boligmarkedet har de siste månedene vært gjennom et tydelig taktskift, der prisene på landsbasis preges av prisfallet i hovedstaden. Det er grunn til å forvente en svakere pristrend i boligmarkedet også i månedene som kommer, men også i år vil det være store regionale forskjeller, sier administrerende direktør Christian Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding til E-24.

Oslo

Det går frem av samme sak at det er Oslo som har den svakeste prisutviklingen, med en nedgang på 3.1 prosent.

Nordre Aker

Eiendomsmegler Krogsveen kan fortelle lokalavises lesere at for Nordre Aker har prisene sunket med 2.7 prosent, det handler om gjennomsnittspris for alle typer boliger. Og samme gjennomsnittspris kvadratmeterpris er nå 80.500 kroner per kvadratmeter.

Tallene er hentet fra eiendomnorge.no.

Sagene

For Bydel Sagene er samme gjennomsnitt prisnedgang for alle typer boliger på hele 3.3 prosent for juni. Kvadratmeterprisen er like oppunder 82.000 kroner.

To år siden

Krogsveen kan videre opplyse at man må helt tilbake til høsten 2015, for å finne noe som nærmer seg like høy prisnedgang som i juni 2017.

– Bydel Sagene gikk ned med 0,9 prosent både i september og oktober 2015. Nordre aker gikk ned med 0,2 prosent i september og 1 prosent i oktober, forteller administrerende direktør i Eiendomsmegler Krogsveen, Leif J. Laugen.

Er boligmarkedet iferd med å snu?


– Ja, vi er inne i en korreksjonsfase nå. Det har jo gått både bratt og fort oppover , mer enn 30 prosent opp på 16 måneder i Oslo, og myndighetene har jo ønsket lavere vekst fordi de er bekymret for gjeldsnivået, sier Laugen videre.

– En kraftig innstramming i lånereglene fra 1. januar merkes nå ved lavere etterspørsel etter boliger og flere som ønsker å selge, legger han til.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...