Nordre Aker Budstikke

Er det lov å telte her?

Idylliske Grønvold ved Akerselva og like ved Oset og Maridalsvannet. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Folk camper ved idylliske Grønvold ved Akerselva, og vi spurte nærmere om reglene for camping ved elva.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.09.2017 kl 10:44

KJELSÅS: Det er et enslig telt ved Grønvold - her bor det folk.

– Flere dager

– Vi har sett det teltet i flere dager. Vi synes jo det er rart at ikke Vann- og avløpsetaten fjerner de som er på camping her. Oslos drikkevann er rett ved her, og det er vel ikke lov å campe så nære Akerselva?

Spør noen turgåere Nordre Aker Budstikke møter på veien.

Her bor det noen - rett ved Grønvold husmannsplass og også utfartssted for barnehage i sentrum. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Marka?

Er Akerselva Marka, hva gjelder av regler ved Akerselva?


– Det er ikke tillatt å campe og - eller - overnatte utendørs eller i parkerte biler i Oslo by - forbud mot overnatting i parkerte bilder ble tatt inn ved endring i Politivedtekten 2013. I marka er det tillatt å overnatte/campe, men ikke mer enn to døgn på samme sted, forteller presseansvarlig Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten.

– Dette vil nok være innenfor markagrensen, sier hun også, på spørsmål om dette området er innenfor Marka.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...