Nordre Aker Budstikke

Er dette olje som renner ut i Akerselva?

Blant ender, og rett på andre siden av den populære badeplassen, flyter dette på Akerselva.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.08.2016 kl 11:47

KJELSÅS: Søndag kom Nordre Aker Budstikke over noe oljelignende som lå på vannflaten på Akerselva. Like ved kustnerbyggene.

LES OGSÅ: Benjamin ble døpt i Akerselva!

Hva renner ut i Akerselva - ved kunstnerbyggene? Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Sort rør

Like ved går det også et stort sort rør ut i elva. Det var tydelig at det var jevnt sig av den oljelignende væsken som la seg på overflaten av elva, søndag ettermiddag.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Vann- og avløpsetaten, som mandag morgen har dratt til stedet for å sjekke ut nærmere.


Et sort stort rør går ut i elva, men det er uvisst mandag morgen om dette har noe med stoffet på vannflaten å gjøre. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Vann- og avløpsetaten forteller mandag morgen at de også tidligere har blitt varslet om den oljelignende væsken på elva.

Ikke funnet kilden

– Vi har vært og sjekket dette tidligere i sommer, det kommer fra grunnen - opp av bakken. Vi har så langt ikke klart å spore nøyaktig hvor dette kommer fra, eller eksakt hva dette inneholder.

– Men vi holder fortsatt på å undersøke saken, og vil også sjekke ut videre mandag morgen, sier fagansvalig Rune Sørensen i Vann- og avløpsetaten.

Som forteller videre at det sorte røret er et overvannsrør, og har ikke noe med den oljelignende væsken å gjøre.


LES OGSÅ: Den engelske arkitekten som ble så betatt av Akerselva, at han lage en liten bok om den - his homework!

På nedsiden her fløt det oljelignende stoffet på vannflaten. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

LES OGSÅ: Godtar millionbot etter klorutslipp i Akerselva

LES FLERE SAKER I NORDRE AKER BUDSTIKKE:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...