ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Derfor vil Jenny ha deg med:

Er du klar for å «rydde frem» våren?

Ruskengeneral Jenny Krohn. Foto: Miriam Alveberg

I en tid hvor mye avlyses er vi veldig glade for å si at Vårrusken skal gjennomføres, og påmeldingen er åpen nå. Rusken har tilrettelagt for at så mange som mulig kan bli med i år. Vi kjører ryddeutstyret direkte til alle påmeldte, og vi utvider ryddeperioden til 30. juni, sier Ruskengeneralen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.03.2021 kl 13:04

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

OSLO: Rusken har nå åpnet påmelding til årets Vårrusken. Selv om vi har vært med på smittevernsdugnad i et år, er det altså klart for en ny dugnad – den som går på å gjøre det rent og pent rundt oss – som nå står for døren.

– Oslos sannsynligvis største dugnad er åpen for alle som ønsker å rydde. I år får alle ryddeutstyret levert direkte til seg, forklarer Ruskengeneral Jenny Krohn.

— Vårrusken er Oslo kommunes store innsats for ren by, og vi håper så mange som mulig vil bli med i år. Det er Ruskens viktigste bidrag for å gi alle muligheten til å være sammen om en ren by, sier hun.

Barnehager, skoler, borettslag, velforeninger og andre frivillige melder seg på, og Rusken leverer i år ryddeutstyret direkte til alle påmeldte.

Mange barn har bidratt i Ruskenaksjoner opp gjennom årene. Her er tidligere Ruskengeneralen Jan Hauger i Sognsveien barnehage for noen år siden. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Utvider rydding til 30. juni

Tradisjonelt har Vårrusken vært en opptakt til 17. mai, hvor byen skal ryddes og være fin før nasjonaldagen. I år utvides ryddeperioden.

ANNONSE

— Vi har valgt å utvide ryddeperioden til 30. juni, for alle påmeldte. Det betyr at man har god fleksibilitet på når man rydde, sier Ruskengeneralen.

Levering av ryddeutstyr til barnehager og skoler skjer i ukene etter påske, med full valgfrihet om når man vil rydde før 30. juni.

— Vårrusken gir alle mulighet til å ta ansvar for sitt nærområde, og det er en flott anledning til å komme seg ut, Ruskengeneral Krohn.

Ruskengeneral Jenny Krohn. Foto: Miriam Alveberg

Gratis levering av avfall

Borettslag og sameier kan ved fremvisning av Rusken-kupong levere avfall gratis ved Ragn-Sells i Lørenskog, mellom 15. mai og 30 juni.

ANNONSE

– Hvorfor har ikke kommunen fått til en slik avtale med sine egne gjenbruksstasjoner, som vil være nærmere de aller fleste - med tanke på kort reisevei og redusert mobilitet?

– Rusken har inngått avtale med Ragn-Sells i Lørenskog om gratis levering av avfall for borettslag. Vi har valgt dette da det er høysesong på gjenbruksstasjonene i Oslo om våren, og ikke alle gjenbruksstasjoner i Oslo er dimensjonert for å ta imot større mengder avfall, svarer Krohn.

– Det er også et bevisst valg for å unngå kø og for mange folk. For eksempel ligger Grefsen gjenbruksstasjon i et boligområde og det er ønskelig å unngå for lang kø av biler og for mange folk. Ragn-Sells er dermed bedre dimensjonert, og har bedre kapasitet for å ta imot avfall fra borettslag under Vårrusken.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE