Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Er poden veldig god i matte?

Stortingspolitiker Kristin Vinje (H). Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Nå åpner fire egne samlingssteder i Norge for unge som har ekstra talent for nettopp realfag. Oslos talentlokasjon blir i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.09.2016 kl 13:19

KJELSÅS: I høst åpner talentsentre for realfag, matematikk, naturfag og teknologi, i de fire byene Oslo, Bergen, Trondheim og Tromsø. Og i Oslo er det Teknisk Museum - eller Oslo Vitensenter - på Kjelsås som blir lokasjonen.

– Dette blir et nytt og spennende tilbud til elever med stor interesse for matematikk, naturfag og teknologi, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i pressemelding fra Regjeringen.no.

Kan bli ensomt å være god

Videre.

Det står også i samme pressemelding at høyt presterende elever kan fort kan bli ensomme på egen skole, men at de ved talentsentrene får møte andre elever med stor interesse for realfag.

Stortingsrepresentant Kristin Vinje (H), og medlem av Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen, utdyper videre.

Skal stimulere nysgjerrigheten

– Det å stimulere barn og unge til å bli nysgjerrige på teknologi og realfag er utrolig viktig. Vi trenger flere som er interessert og får kompetanse i dette i fremtiden, og for å få til det må vi stimulere den naturlige nysgjerrigheten barn er utstyrt med.

– Målet er at flere barn og unge skal prestere på høyt og på et avansert nivå i matematikk og naturfag. Jeg er nysgjerrig på å se hvordan de legger opp arbeidet her på Kjelsås og gleder meg til å følge med på utviklingen, sier Vinje.

Fra 8. klasse

Målgruppen er både elever som presterer på høyt nivå, og elever som har potensiale for å prestere på høyt nivå.

Talentsentrene skal i første omgang være et tilbud til elever på 8. til 10. trinn på ungdomsskolen, og elever som går de to første årene på videregående skole.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...