Nordre Aker Budstikke

Er skeptisk til skoleplanen for bydelen

NYEBOLIGER: Mange nye boliger på gang i Nordre Aker. Lokalpolitiker Erik B. Skei (V) og Sven Erik Berget (til høyre) mener kommunen og Utdanningsetaten er litt vel tilbakelent i forhold til den ferske skoleplanen og skoleplasser i bydelen fremover. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det er store boligutbygginger på gang. Lokalpolitiker Erik B. Skei (V) og Sven Erik Berget fra skoleutvalget i Nordre Aker mener kommunen har lent seg litt vel godt tilbake i stolen i forhold til den ferske skoleplanen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.05.2015 kl 08:52

NORDRE AKER: Ny skolebehovsplan er lagt frem, med overraskende tall i forhold til at kommunen tror den er i mål med skoleplasser i barneskolen, høsten 2016, i Nordre Aker.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

– Defensivt

– For defensivt, sier lokalpolitiker Erik Borge Skei (V) og leder i SUSNA Sven Erik Berget.

LES OGSÅ: Lista over de farlige skoleveiene politikere vil gjøre noe med

Skolebehovsplanen legges frem hvert annet år av Utdanningsetaten og kommunen, og ser på nåværende skoleplasser og behovet for nye.

Inviterer til åpent møte

Nå er en ny plan på høring, og bydelen inviterer til åpent møte 1. juni klokken 18.00.

– Vår agenda er at de barna som går i barnehagen i dag, eller ennå ikke er født, skal kunne gå på nærskolen sin. Gode, trygge skoleplasser er helt sentralt når vi skal bygge gode lokalsamfunn, sier Erik Borge Skei (V), leder i bydelens miljø-, plan- og samferdselskomiteen (MPS) der høringen i bydelen vil foregå.

LES OGSÅ: Den nye sognepresten ble overfalt og ranet på åpen gate

Formidabel

Skei og Berget forteller om en formidabel elevvekst i Nordre Aker, de seneste årene.


Utdanningsetaten har tidligere høstet kritikk for lave anslag. Nå viser oslostatistikken, som Utdanningsetaten bygger sine anbefalninger på, at veksten i ytre by flater ut.

– Det kan være riktig at veksten ikke blir like stor som de siste årene. Samtidig vet vi at spesielt barneskolene i øst allerede er overfulle, selv med alle utvidelser. I tillegg planlegges det store utbygginger blant annet i Frysjaveienområdet. Planen ser ut til å overvurdere dagens kapasitet. Jeg frykter derfor at etaten blir for tilbakelent, sier Borge Skei.

LES OGSÅ: Hvorfor heter et så fasjonabelt hus Svetter'n?

Etaten anbefaler selv at barneskolene skal være gjennomsnittlig 80-90 prosent fulle fordi ikke alle årstrinn er nøyaktig like store, og det må være fleksibilitet for å kunne ha rimelig stabile skolegrenser.

– Da er det uheldig at man legger opp til en fylningsgrad på oppunder 90 prosent på barnetrinnet i Nordre Aker generelt, selv medregnet Fernanda Nissen skole, som faktisk ligger i Sagene bydel, og først og fremst vil ta elever derfra. Reell fylning blir derfor betydelig høyere. Det er dermed behov for en ny skole i
Frysjaveienområdet, sier Borge Skei.


LES OGSÅ: Planlegger ny idrettsungdomsskole i Nordre Aker

Frysjaskole

Leder i SUSNA (Samarbeidsutvalget for skoler i Nordre Aker), Sven Erik Berget, mener også etaten er for optimistisk når det gjelder dagens kapasitet, og har samme konklusjon.

– Berg barneskole, som utvides til full størrelse fra høsten 2016, bedrer kapasitet på barnetrinnet i vest. En ny skole på Voldsløkka med to paralleller på barnetrinnet ligger utenfor vår bydel, og vil få liten betydning for oss. Øst for Akerselva er det fullt. Det ser vi flere eksempler på allerede i år. Vi må få en ny skole i Frysjaområdet betydelig tidligere enn om 10 år, sier Berget.

Etaten planlegger nå å fjerne midlertidige brakker på Nordberg, Ullevål og én av paviljongene på Engebråten, samt en til på Engebråten etterhvert.

Brakkene

– Det er bra at brakkene fjernes når disse ikke er i god nok stand. Barna fortjener gode, permanente lokaler. Samtidig er det viktig å bruke tiden nå, mens vi har paviljonger for eksempel på Engebråten, til å utvide kapasiteten permanent. Det er også bra at etaten ser grundig på ungdomsskolekapasiteten hos oss, sier Berget


Han forteller videre at SUSNA vil ha eget møte med FAU-ene 28. mai før de leverer felles uttalelse til høringen som ser bydelen under ett. I tillegg forventes det uttalelser fra det enkelte FAU. SUSNA vil også delta i bydelens åpne møte.

Dit er også Utdanningsetaten, FAU-er og alle andre interesserte invitert.

– De senere årene har vi hatt en god dialog med Utdanningsetaten. Vi inviterer igjen etaten slik at de kan redegjøre for sitt forslag. Samtidig vil alle som ønsker det kunne få ordet. Det er viktig for oss at alle blir hørt før vi behandler saken, avslutter Borge Skei.

Som også er bystyrekandidat for Venstre i høstens kommunevalg.

Bydelshuset

Bydelens høring er i bydelshuset i Nydalsveien 21 klokken 18 mandag 1.juni i forbindelse med møte i MPS-komiteen. Bydelsutvalget vedtar bydelens høringsuttalelse 18. juni rett før fristen dagen etter.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...