Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Erik (23): Fra «tung» studietid til Årets slanker

FØR OG ETTER: Erik Bøhren i dag (t.h.) og som en tyngre utgave av seg selv i fjor. Foto: KRISTOFFER N. MYHRE

For Erik Bøhren fra Grefsen førte tre år med filmstudier, dataspill og pizza til en vektøkning på 30 kilo. Da ba familien ham om å skjerpe seg. Nå er 23-åringen kåret til Årets Fylkesslanker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

GREFSEN: Da Erik Bøhren (23) studerte film i Stavanger, tok studiearbeid, film og dataspill mesteparten av tiden hans. Etter tre år hadde vekten økt med 30 kilo.

Etter anbefaling fra familien begynte han på Grete Roede-kurs. Nå har han gått ned over 30 kilo og er tildelt Roede-prisen Årets Fylkesslanker.

Pizza, redbull, cola og ferdigmat

FØR: Erik Bøhren, 30 kilo tyngre enn i dag, i ferd med å legge om livsstilen. Foto: PRIVAT

– Det ble mye film og stillesittende arbeid med studier på disse årene, forteller Erik om studieoppholdet i Stavanger.

– Det er nok en av grunnene til vektøkningen. I tillegg spilte jeg en del dataspill og hadde et kosthold bestående av pizza redbull, cola og ferdigmat. Når man sitter ni timer og redigerer film er et sunt kosthold og trening det siste man tenker på, sier Erik, som nå bor på Grefsen.

LES OGSÅ: Maridalsguttene skal ut og fly – i en utedo!

Familiekrav, men dårlig motivasjon

Da han kom hjem til Oslo anbefalte familien hans å gjøre noe med det, og valget falt på Grete Roede-kurs. Men på sitt første Grete Roede-kurs for menn var ikke motivasjonen helt på topp. Han kom ofte fem minutter for sent og sa ikke noe på kursmøtene.

Men så tok 23-åringen seg sammen. Fire kurs senere, og med en vektreduksjon på over 30 kilo siden mai i fjor, tildeles Erik Bøhren nå Roede-prisen Årets Fylkesslanker Mann i Oslo i 2015, for innsatsen med å legge om livsstilen.

– Han er et forbilde for mange unge gutter som blir oppslukt av dataspill, sier kurslederen til Erik, Sven Erik Dahl.

Ifølge kursleder Dahl kommer han nå alltid først på kurs, gir gode og konkrete råd til de andre kursdeltakerne og er fornøyd med sin egen prosess.

LES OGSÅ: Her brenner pizzaen oftest: Nordre Aker er på tørrkok-toppen

– Finnes ingen snarveier

PRIS: Erik Bøhren har nå vunnet pris for sin innsats med å endre livsstil. Her med konseptsjef i Grete Roede AS, Jeanette Roede. Foto: KRISTOFFER N. MYHRE

Hvert år blir Roede-prisen delt ut, til en kvinne og en mann. I tillegg velges vinnere fra hvert fylke i hele landet.

– Hvert år har vi rundt 40.000 kursdeltakere fra hele Norge, og blant disse har vi utrolig mange fantastiske og inspirerende historier om mennesker som har endret livsstil, gått ned i vekt og fått positivt helseeffekter. De har nådd sine mål på en sunn og riktig måte. Vi ønsker at noen av disse historiene skal komme ut i lyset, og gi de som har jobbet hardt og lyktes en velfortjent oppmerksomhet, sier Jeanette Roede, konseptsjef i Grete Roede AS, i en pressemelding.

Hun sier at det ikke finnes noen hemmeligheter eller snarveier til et lettere liv.

– Et variert og sunt kosthold som du liker og trives med, kombinert med fysisk aktivitet er fortsatt det viktigste. Vår erfaring er at det er lettere å lykkes i en gruppe, sammen med en kursleder og andre som har samme mål, sier Roede.

LES FLERE SLANKESUKSESSER FRA VÅRT ARKIV:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...