Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Espen overrasket kjæresten med spektakulært frieri

FORLOVET: Espen Schjerven fra Nordberg overrasket kjæresten Martine med en natt i toppen av Holmenkollbakken, og et svært romantisk frieri. Foto: MAGNUS NYLØKKEN/SKIFORENINGEN

Espen Schjerven (32) fra Nordberg tok med seg kjæresten sin da han vant den ene av to eksklusive overnattinger i leiligheten i toppen av Holmenkollbakken. Han hadde nemlig en plan om å overraske henne med et viktig spørsmål.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.03.2015 kl 16:35

HOLMENKOLLEN/NORDBERG: Nesten 4000 mennesker fra 60 land søkte om å få bo i Holmenkollen-leiligheten Skiforeningen la ut på airbnb.no i begynnelsen av mars.

Bare to kunne vinne, og Espen Schjerven fra Nordberg vant den første natten etter å ha overbevist juryen, heter det i en pressemelding.

Espens tredje «hopp» i Kollen

I søknaden hans fortalte han at han hadde hoppet i Holmenkollen allerede som 6-åring, i en 20-metersbakke nederst i unnarennet, og senere som 14-åring da han hoppet i det gamle Holmenkollen.

I søknaden hadde han et tredje «hopp» han ville gjøre i Holmenkollen, nemlig å fri til sin kjæreste gjennom seks år.

LES OGSÅ: Nordberg-butikk ranet: Basketak mellom ranere og ansatt

Kjæresten visste ingenting

Og hun sa ja! Torsdag kveld, etter en 15-retters middag i tårnet, satte Espen seg ned på kne og spurte sin kjæreste Martine Volder om hun ville gifte seg med ham.

– Det var det største som har skjedd i min verden. Det var utrolig hyggelig å bli fridd til og det var en fantastisk setting, sier Martine.

Martine visste ikke engang at de skulle bo i skihoppet, men trodde de bare skulle innom en venn i Holmenkollen på vei til hytta.

– Det var en herlig følelse å kunne overraske kjæresten min i Norges mest spektakulære leilighet. Til og med jeg synes det var veldig romantisk. Man blir også litt ydmyk, for det er et privilegiet å få bo her, sier Espen.

Hjemmepåske? Sjekk vår store påskeguide her!

Norsk for en dag

Even Heggernes i Airbnb og Jeanette Hansen i Skiforeningen var to av dem som har hatt innblikk i bidragene som har kommet inn for konkurransen.

Av de nesten 4000 søknadene var en fjerdedel fra Norge, og mange fra våre naboland. Hoppnasjoner som Polen, Østerrike og Tyskland var også godt representert, men selv fra land som Vietnam og Mexico kom det titalls søknader.

– Mange amerikanere skrev at de ville finne tilbake til sine skandinaviske røtter. Om de var norske eller svenske var ikke så viktig. Men de svenske søknadene prøvde å smigre oss med å skrive at de ville oppleve hvordan det var å være norsk for en dag, sier Even Heggernes.

LES OGSÅ: Her er påskeføret på hjemmebane!

Samler på OL-hopp

Jeanette Hansen i Skiforeningen har nå lært at mange har som hobby å «samle på» olympiske skihopp.

– Det er tydeligvis mange som reiser verden rundt for å se flest mulig, og Holmenkollhoppet var helt på toppen av listen for mange av dem. Det var også mange som aldri hadde sett snø og gjerne ville komme hit for å oppleve skikkelig norsk vinter, sier Jeanette.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...