Nordre Aker Budstikke

– Et etterlengtet tilskudd til nærmiljøet

Kultur- og idrettsbygg Oslo KF presiserer at denne illustrasjonen mangler støyavskjerming. Foto: KULTUR- OG IDRETTSBYGG OSLO KF

Bydelsutvalget ser frem til at byggingen av Korsvollhallen og Korsvoll idrettspark endelig kan starte.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.04.2021 kl 10:18

KORSVOLL/NYDALEN: Byrådsavdeling for kultur, idrett og frivillighet (KIF) har sendt bestilling til Kultur og idrettsbygg (KID) for prosjektet Korsvoll flerbrukshall med barnehage og forsamlingslokale.

Flerbrukshallen som skal byges skal ha full størrelse, det vi si 45x25 meter, samt styrkerom og støttefunksjoner. Bygget skal inneholde forsamlingslokale som skal erstatte eksisterende klubbhus som rives. Bestillingen inkluderer en 5-avdelings barnehage, selv om reguleringen legger opp til en barnehage med kun fire avdelinger.

Eiendommen er regulert til hovedformål bebyggelse og anlegg i kommuneplan 2015 – Oslo mot 2030, med underformål barnehage/ forsamlingslokale/ idrettsanlegg fra 2013.

Bydelsutvalget

I slutten av januar ble det avholdt et nabomøte om prosessen.

13. februar hadde bydelsutvalgets (BU) bestillingen fra byrådsavdelingen til uttalelse. Og det er langt fra første gang saken diskuteres i bydelen. Drømmen om en idrettshall på Korsvoll har levd i 20 år, uten at noe er bygget. I den første rødgrønne byrådserklæringen fra 2015 ble hallen nevnt som prioritert anlegg. Nå skal byggingen etter planen starte til høsten, med ferdigstillelse i 2022. Og det var litt utålmodighet som preget bydelsutvalget.


– Korsvollhallen står nevnt i to byrådserklæringer, og er veldig ønsket der oppe. Vi har noen av de mest idrettsaktive ungdommene i byen i Nordre Aker. Det blir et løft å få en hall i nærområdet – selv om det er noen bakdeler som mer trafikk. Men nå blir ungene kjørt ut av bydelen for å få et tilbud, så for byen blir det positivt, sa Hanne Lyssand (SV).

Da saken ble behandlet i MPS-komiteen tidligere i måneden, var det en nabo i åpen halvtime i MPS-møtet, som var bekymret for trafikksituasjonen, og mente at det ikke har blitt tatt hensyn til naboers innsigelser på dette punktet. Han foreslo at det må være betalingsparkering på parkeringsplassen, og at det må innføres parkeringsrestriksjoner på lokalveiene. Det er også et MPS-medlem som har jobbet med saken i mange år og kjenner den godt, sa MPS-leder Julie Myhre Barkenæs (MDG), da hun redegjorde for saken i BU.

– Det overbeviste oss om at dette er en veldig ønsket sak for området. Og at trafikksituasjonen ikke blir så mye verre. Vi har fokus på at de er gode bussforbindelser og at det er trygge veier for gående og syklende.

– Det er et godt tegn at det ikke er noen i åpen halvtime og snakker om saken. Det tar jeg som tegn på at dere har gjort en veldig god behandling, sa BU-leder Bente M. Larsen.

Fakta: Korsvollhallen

Prosjektet inkluderer:

  • Oppføring av nybygg (flerbrukshall, forsamlingslokale, barnehage) i 3 plan og med et samlet BRA på 3952 m2. Barnehagens areal er på ca. 617 m2 BRA (4 avdelinger). En 4 avdelingers barnehage med maksimalt 72 barn vil etter norm kreve et uteareal på 1440m2. Det er avsatt et uteareal i plankartet på ca. 1700 m2.
  • Opparbeidelse av utomhusanlegg til flerbrukshall, herunder etablering av skøytebane nord for nybygget, forstøtningsmur på maks 0,5 meters høyde øst for nybygget, gjerder (ca. 1 meters høyde), renovasjon osv
  • Opparbeidelse av utomhusanlegg til barnehage med nødvendige terrengendringer, forstøtningsmurer, gjerder (1,2 meters høyde), møblering osv.
  • Opparbeidelse av parkeringsplass (28 p-plasser og ca. 70 sykkelplasser). I forbindelse med etablering av p-plass oppføres det terrengendringer med forstøtningsmur (høyde på ca. 1,72 meter og lengde på ca. 52 meter) og gjerde (1 meters høyde) på toppen for å sikre mot nedfall.
  • Rivning av eksisterende bygning, oppføring av driftsbygning, opparbeidelse av gangforbindelse, opparbeidelse av Åmotveien og oppføring av uthus med støyskjerm omsøkes i egne søknader.

(Kilde: Bydel Nordre Aker)

Dispensasjon

Saken som nå var til uttalelse i BU var av teknisk art, og gjelder søknad om nødvendige rammetillatelser for å komme i gang med byggingen. I den forbindelse foreligger det fire søknader om rammetillatelse som til dels innebærer behov for dispensasjonssøknader. Disse er:

1. Søknad om oppføring av flerbrukshall, forsamlingslokale, barnehage og p-plass og tilhørende uteoppholdsareal – PBE saksnr. 201920454

2. Søknad om oppføring av uthus med støyskjerm – PBE saksnr. 201920344

3. Søknad om oppføring av driftsbygning – PBE saksnr. 201920362


4. Søknad om opparbeidelse av gangforbindelse – PBE saksnr. 201920473

I sakspapirene til BU går det frem av at disse er det bare plassering av støyskjerm nær vei som er problematisk. Bymiljøetaten uttaler at støyskjermen ikke kan plasseres i kant med regulert vei, «da dette vil medføre negative konsekvenser for blant annet drift og vedlikehold, samt for trafikksikkerheten (spesielt på vinterstid)». Videre går det fram at «ved en eventuell fremtidig utvikling av gaten vil en slik konstruksjon også kunne medføre økte investeringskostnader. I tillegg skal den private støyskjermen være adskilt fra gaten, da denne ikke er en del av det kommunale samferdselsanlegget.»

Ny Korsvollhall på Korsvollbanen. Foto: KULTUR- OG IDRETTSBYGG OSLO KF

BUs vedtak

Bydelsutvalgets enstemmige vedtak ble dermed:

«Bydel Nordre Aker ser frem mot at utvikling av Korsvoll idrettspark endelig kan realiseres. Innhold og utforming vil gi et etterlengtet tilskudd til nærmiljøet. Det forutsettes at tiltaket innrettes slik at trafikkbelastningen ikke øker til et vesentlig høyere nivå enn for dagens anlegg.


Bydel Nordre Aker har ingen innsigelser til søknad om oppføring av flerbrukshall, forsamlingslokale, barnehage og p-plass og tilhørende uteoppholdsareal forutsatt at krav påpekt av fagetater følges opp (ref PBE 201920454).

Bydel Nordre Aker støtter BYM i deres påpekning av at foreslått støyskjerm ikke kan plassering i kant av regulert vei. Dette understrekes ytterligere av at veiene i området er smale. Det må derfor finnes bedre løsninger på anleggelse av støyskjermende tiltak (ref PBE 201920344).

Bydel Nordre Aker har ingen innsigelser til søknad om oppføring av driftsbygning/lager i tilknytning til tribuner mellom de to fotballbanene (ref PBE 201920362).

Bydel Nordre Aker har ingen innsigelser til søknad om opparbeidelse av gangforbindelse fra Korsvollbråtan via idrettspark og videre nordvestover til eksisterende turvei. Det forutsettes at gangforbindelsen gjøres allment tilgjengelig og forbeholdes gående og syklende (ref PBE 201920473).»

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...