ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Etter Støres pressekonferanse tok det bare minutter før det ringte her

Anja Maire Bergenhus er leder for vaksinesenteret i Nordre Aker. Foto: Christian Fredrik Borg / Karl Andreas Kjelstrup

Antallet henvendelser om en tredje koronavaksinedose økte umiddelbart etter regjeringens pressekonferanse fredag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.11.2021 kl 18:57

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NYDALEN: – Vaksinasjon er den viktigste beskyttelsen vi har mot korona. Smitten vil være blant oss i flere år fremover, og det er mye vi sammen kan gjøre for å hindre at viruset sprer seg, men vi trenger også den beskyttelsen vaksinene gir. Regjeringen lytter til FHIs vurdering og planlegger for at hele den voksne befolkningen får tilbud om en oppfriskningsdose, sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) på en pressekonferanse fredag.

Oslo kommune er allerede i gang med vaksinering med en tredje dose koronavaksine for personer over 65 år. Fra begynnelsen av 2022 vil alle over 18 år få tilbud om en slik oppfriskningsdose, bekreftet regjeringen. Da vil det ha gått om lag et halvt år siden de fleste i denne gruppen ble ferdigvaksinert med en dose nummer to.

Økt pågang

Mandag skrev Avisa Oslo at vaksinesenteret i Bydel Frogner opplever stor pågang av personer som har spørsmål. Antall telefonhenvendelser til bydelen skal ha økt med om lag 100 om dagen.

Leder for vaksinesenteret i Bydel Nordre Aker, Anja Marie Bergenhus, bekrefter overfor Nordre Aker Budstikke at trykket har økt også i vår bydel.

– Det er flere henvendelser nå enn tidligere om dose 3, oppfriskningsdosen. De første henvendelsene om oppfriskningsdose til alle kom kun etter et par minutter etter pressekonferansen. Vi merker at jo mer informasjon som er tilgjengelig i for eksempel media eller FHI for innbyggere, jo mindre spørsmål får vi per tlf, sier hun.

ANNONSE

– Hva er det folk lurer på?

– Innbyggere lurer på hvor fort de kan få oppfriskningsdosen sin, noen har også spørsmål om de kan få vaksinen sin før de for eksempel skal ut å reise, noen ønsker hjelp til å booke time, noen ønsker å etterregistrering av vaksine satt i utlandet, noen lurer på hvor de kan parkere og andre generelle spørsmål, svarer Bergenhus.

Hun forteller at Bydel Nordre Aker, som drifter vaksinesenteret i Gullhaugveien 7 i Nydalen sammen med Bydel St. Hanshaugen, har åpnet drop-in for dem i alderen 75+, og venter på klarsignal for å åpne for drop-in for lavere aldersgruppe.

En Rosa buss, et kollektivtilbud for dem på 68+, på vei til vaksinesenteret i Nydalen i forrige uke. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Andelen vaksinert med dose 3

På spørsmål om hvor stor oppslutningen om dose 3 i Bydel Nordre Aker i denne aldersgruppen er, svarer hun at tall per torsdag 11.11. viser at de har vaksiner 77 prosent av gruppen 85+, og 64 prosent av 75+, som kunne få vaksine på det tidspunktet.

ANNONSE

– Nå er intervallet mellom dose 2 og oppfriskningsdosen endret fra 6 til 5 måneder, og vi vil ha flere vi kan kalle inn, sier Bergenhus.

Vaksinesenteret har kapasitet til å sette i overkant av 3500 vaksinedoser i uken, opplyser hun.

– Vil det bli oppbemanning i forbindelse med at alle over 18 skal kalles inn til en 3. dose fra neste år av?

– Vi avventer dette fra Helseetaten, sier Bergenhus.

Bydel Nordre Akers koronanettsider finner du her.

ANNONSE

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE