Nordre Aker Budstikke

Evigunge på hjul søker frivillige syklister

Kari Storsveen og Vesla Rudsrud i rickshaw-sykkelen, med bydelsdirektør Øyvid Henriksen som sjåfør. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Torsdag gikk jomfruturen med de splitter nye elsykkel-rickshawene i Pastor Fangens vei.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.09.2017 kl 15:48

TÅSEN: Bydel Nordre Aker har gått til innkjøp av to rickshaw-sykler som skal være stasjonert i Seniorhuset i Pastor Fangens vei 22.

Bymiljøetaten har etter søknad fra bydelen bevilget 170.000 kroner, som har gått til sykler, og tilbehør som sykkelladere, hjelmer og tepper.

Sykkelen har sete i front til to passasjerer, og sjåføren får hjelp av en el-motor når han eller hun tråkker ut i veiene på Tåsen og Ullevål.

Syklende bydelsdirektør

– Nei, dette hadde jeg aldri trodd at jeg kom til å få være med på, sier Pastor Fangens vei-beboer Vesla Rudsrud. Sammen med venninne og nabo Kari Storsveen har hun tatt plass i passasjersetet, klar til den aller første turen.

På pedalene står bydelsdirektør Øyvind Henriksen.


– Det er en fin måte å komme seg ut på, for aktive folk som kanskje ikke er i stand til å gå så langt lenger, sier bydelsdirektøren.

Jomfruturen går fra Pastor Fangens vei, over Damplassen i Ullevål Hageby, og tilbake til Seniorhuset. I den andre sykkelen sitter Kari Hauge, mens Rafida Sultigova, sosinomstudent fra HiOA på utplassering, holder styret.

– Veldig gøy! oppsummerer Øyvind Henriksen når han er trygt tilbake med de to damene. Starten ble riktignok litt trå.

– Jeg tenkte først at det kom til å bli et slit, men så fant jeg gassen, og da gikk det lettere, flirer bydelsdirektøren.

LES OGSÅ: Nå skal det bli tryggere å sykle langs ring 2


Første tur gikk fra Pastor Fangens vei og over Damplassen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ønsker frivillige

Leder i Pastor Fangens vei 22, Heidi Karsrud Nordal, lover dem som kunne tenke seg å bli sykkelvenner bedre kursing og opplæring i bruk av syklene, enn det bydelsdirektøren rakk. For nå frir bydelen til nabolaget.

– Vi ønsker å appelere til folk med litt ekstra fritid, som kan ha lyst til å sykle på dagtid, om ettermiddagen eller i helgene. Vi ønsker å rekruttere frivillige til å bli med og bidra, slik at de evigunge kommer seg ut på tur, sier Nordal.

Bydel Sagene har allerede et tilsvarende sykkeltilbud til bydelens eldre, og har tilknyttet seg flere frivillige. Noen av disse skal også bistå i Nordre Aker, i tillegg til ungdom gjennom Generasjonsmøtet M, Nydalen vgs. og Rønningen folkehgskole.

Evigunge på hjul

"Evigunge på hjul" kaller bydelen nysatsingen. Selv om sykkelturene først og fremst er ment for hygge, og det å komme seg ut, er det også nok en ny og fleksibel måte å reise på.


Nylig ble pilotprosjektet Ruter Aldersvennlig transport lansert i Nordre Aker. Men nye, rosa minibusser kan eldre over 67 år bli hentet på døra og kjørt dit de ønsker. Prisen er kun en vanlig Ruter-billett.

Men hva synes de evigunge passasjerene om den første sykkelturen?

– Veldig koselig, og det var behagelig. Jeg trodde kanskje det kom til å føles trangt å være to på sykkelen, men neida, sier Kari Storsveen.

Venninnene haster videre inn i Pastor Fangens vei 22, til møte i litteraturgruppa. Det skjer nemlig mye i Seniorhuset på Tåsen.

– Ja, vi må jo henge på det vi kan. Man holder seg yngre litt lenger på den måten, smiler Storsveen, og takker bydelsdirektøren for turen.

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...