Nordre Aker Budstikke

Rehabilitering i 2019, ifølge byrådet:

– Falske lovnader, mener barnehageforeldre

Korsvolltoppen barnehage, i Carl Kjelsens vei. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Korsvolltoppen barnehage ble trukket frem som en av barnehagene som skulle rehabiliteres i 2019. Noe arbeid skal gjøres, men ikke nok, mener foreldrene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.04.2019 kl 21:25

KORSVOLL: I slutten av september i fjor, la byrådet frem sitt forslag til Oslo-budsjett for 2019.

Finansbyråd Robert Steen mente byrådet med 2019-budsjettet kom i mål med mange av byrådets valgløfter fra 2015, blant annet når det gjelder barnehageplasser, eldreomsorg, idrett, tidlig innsats og klimatiltak. Rehabilitering av Korsvolltoppen og Haugensjordet barnehager – innvendig og utvendig vedlikehold, ble nevnt i et pressenotat fra byrådet i anledning saken.

Budsjettet ble senere vedtatt i Oslo bystyre.

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med foreldre i FAU - Foredrenes Arbeidsutvalg - ved Korsvolltoppen barnehage. De undrer på hva som egentlig skal skje i barnehagen, når det gjelder den varslede rehabiliteringen av barnehagen.

Faktaboks Korsvolltoppen barnehage

Korsvolltoppen barnehage er en kommunal barnehage i Carl Kjelsens vei på Korsvoll.

Barnehagen disponerer sammen med Nordberg barnehage og Langmyrgrenda barnehage lokaler i en tidligere barnepark i enden av Langmyrgrenda. Lokalene blir brukt som utgangspunkt til turer i marka.

Det er 74 barn i Korsvolltoppen barnehage - fra 1 - 6 år.

Kilde: oslokommune.no

To millioner

Omsorgsbygg forteller nå følgende om status og fremdrift:

– Det er satt av to millioner kroner til oppussing og rehabilitering av Korsvolltoppen barnehage i 2019. El-anlegget er allerede oppgradert. Det har pågått reparasjoner av varmekabler. I tillegg vil det skiftes ut gulvbelegg i hele barnehagen. Dette arbeidet utføres på sommeren og vil ikke ha noen konsekvenser for driften. Det er også planlagt utbedring av dreneringen og skifte av vinduer, sier kommunikasjonssjef Marte Svenneby i Omsorgsbygg.

Men nytt gulvbelegg og utbedring av varmekabler og oppgradering el-anlegg er vel arbeider som er planlagt og delvis oppgradert - eller reparert - lenge før budsjett 2019?

– Vi jobber kontinuerlig med tilstandsanalyser på byggene våre, og må prioritere hardt hva vi har midler til å gjøre på våre rundt 360 barnehager. Bevilgningen på 147 millioner har gitt oss mulighet til å gjøre på mange tiltak i barnehager i 2019, tiltak som kanskje måtte ha ventet til 2020 eller lenger. For Korsvolltoppen konkret har du rett i at gulvbelegget og utbedring av el-anlegget ble utført i fjor. Ved utbedring av el-anlegg ble det lagt opp flere kurser for varmekabler, så en viss sammenheng har dette. Det er imidlertid ikke lagt opp til en fullstendig utskifting av alle varmekabler i hele barnehagen nå. De varmekablene som ikke var i orden er reparert. Men resten av tiltakene, bytte vinduer og utbedre drenering, blir gjennomført i 2019 med disse midlene, sier Svenneby videre.

Byrådsavdelingen

Byrådsavdelingen for næring og eierskap, med byråd Marthe Scharning Lund (Ap), svarer følgende om barnehageoppussing og Korsvolltoppen:

– Vi har fått forsikringer fra Omsorgsbygg (OBY), om at når det gjelder barnehagene du etterspurte så står rehabiliteringsprosjektene ved lag. Byrådet øremerker ikke midler til den enkelte barnehage, men setter av en sum. I dette budsjettet ble det likevel offentliggjort navn på barnehager som OBY skulle rehabilitere, etter en vurdering de gjorde i samråd med bydelen. Jeg har fått bekreftet at det står ved lag, skriver pressekontakt ved byrådsavdelingen, Ninja Sandemose til Nordre Aker Budstikke.

– Falske lovnader

Hanne Heltne i Korsvolltoppen FAU forteller at de er veldig skuffet over det som nå kommer frem, om hva som ligger i "rehabilitering" av barnehagen.

– Vi ble selvsagt veldig glade da vi så at barnehagen skulle rehabiliteres. Det er flotte folk som jobber i Korsvolltoppen barnehage, men barnehagen har et betydelig etterslep på vedlikehold. Vi mener at det har vært så ille at det går utover både helse og miljø. FAU har hatt en lang kamp med Omsorgsbygg, for å få blant annet fungerende ventilasjon og gulvvarme i barnehagen. Barnehagen har ikke annen oppvarming og har tidvis hatt en evig film av vann på gulvet, med våte barneføtter gjennom vinteren som konsekvens, sier Heltne på vegne av FAU.


Hun legger til at det har blitt gjort visse utbedringer i løpet av vinteren, men at dette ikke fungerer tilfredsstillende, og at det ikke fungerer over alt.

– FAU har i snart to år forsøkt å få Omsorgsbygg til å gjøre det vi mener er påkrevd her for å ha en forsvarlig barnehage, vi opplever også at vi heller ikke får svar fra Omsorgsbygg på våre henvendelser. For eksempel når det gjelder varmekablene: Dette er lappverk, og vi opplever ikke dette som bra nok, sier foreldrerepresentanten.

– Vi er derfor egentlig ikke overrasket, når de bare ser bort fra føringene fra politikerne og budsjettprosessen. Men politikerne bør også vurdere om de kan og bør "love" penger til barnehagebygg på denne måten, som Omsorgsbygg bare kan se blankt bort fra. Det er falske lovnader, som folk bør merke seg. Den siste tiden har vi fått beskjed om at Omsorgsbygg vil se på og kanskje gjøre noe med de aller dårligste delene av varmekablene, så vi håper i det lengste på det. Men noen egentlig rehabilitering som følge av budsjettet for 2019 er det jo ikke snakk om, avslutter Heltne.

Omsorgsbygg svarer videre:

– Omsorgsbygg har hatt utstrakt dialog med først og fremst bydel, og også FAU i denne barnehagen. De tiltakene som både er gjennomført og er planlagt, gjør at barnehagen er i forskriftsmessig stand. Omsorgsbygg opererer i henhold til politiske føringer og i tett dialog alle bydelene. Det vil alltid være et prioriteringsspørsmål hvordan man bruker pengene best mulig, og fokuset vårt vil alltid være at byggene våre skal være i forskriftsmessig stand, sier Svenneby.


Byrådsavdeling for næring, med byråd Scharning Lund, har også fått sendt kopi av FAUs uttalelser, men det har ikke lykkes Nordre Aker Budstikke i skrivende stund å motta noen kommentar på dette fra Scharning Lund.

Haugensjordet barnehage på Kjelsås. Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

Haugensjordet

Om Haugensjordet barnehage (Kjelsås) og rehabilitering, forteller Omsorgsbygg følgende:

– Når det gjelder Haugensjordet, er det planlagt en fullstendig oppgradering av uteområdet. Dette arbeidet starter trolig i mai, litt avhengig av været. Det er også midler til noe oppgradering av bygget, men dette er ikke detaljplanlagt ennå. På planen står bytte vinduer, dører og male yttervegger, innvendig maling av himling og vegger, skifte gulvbelegg og bytte kjøkken. Det er satt av rundt fire millioner kroner.

– I tillegg til oppgradering av uteområdet, blir det gjort tiltak på bygget, som utskifting av vinduer, malearbeider ute og inne, nytt belegg og kjøkken. Detaljplanleggingen av dette som sagt ikke ferdig, så det er litt tidlig å si helt sikkert når dette skal skje og i hvilken grad det berører de som bruker bygget, forteller Svenneby i Omsorgsbygg.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Nordre Aker Budstikke bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...