Nordre Aker Budstikke

Fant flagget i søpla, nå er det borte igjen

Skoleansatte fant Pride-flagget i søpla, mandag. Foto: UTLÅN

– Jeg er forbanna og lei meg. Jeg er forbanna på vegne av alle skeive som fremdeles blir utsatt for hat, sier rektor Henriette Randsborg, etter at Pride-flagget i skolegården for andre gang er tatt ned.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.06.2021 kl 13:52

KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke har omtalt flere hendelser der Pride-flagget har blitt stjålet og tatt ned - les mer her.

Politiet fortalte Nordre Aker Budstikke at de klokka 21.45 fredag kveld fikk melding fra Kjelsås skole om at tre gutter var i ferd med å fire Pride-flagget. De fikk imidlertid ikke ned flagget, og det ble hengende på halv stang. Politiet kom til stedet et kvarter senere, da hadde ungdommene forlatt skolegården, ifølge vitner på elsparkesykler. Politiet hadde derfor lite å gå etter, og ettersom flagget fortsatt var der ble det ikke gjort mer med saken.

Før nien tok ned flagget i skolegården. Foto: UTLÅN

Også tirsdag ble det gjort hærverk mot skolens flaggstang. Rektor ved Kjelsås skole, Henriette Randsborg, etterlyste Pride-flagget til skolen i en nabolagsgruppe på Facebook:

– Pride-flagget på Kjelsås skole ble stjålet rett før klokken 18.30 i kveld. En nabo observerte fire unge gutter i skolegården som firte det ned, en av dem stakk flagget under genseren. I går morges (journ. anm. mandag) fant vi flagget i søplebøtta. Hvis noen er ute på kveldstur må dere gjerne se etter flagget, oppfordret rektor.


Ikke lenger flagg på flaggstanga ved Kjelsås skole. Foto: UTLÅN

Rektor Randsborg sier til Nordre Aker Budstikke onsdag formiddag at flagget fortsatt er borte.

– Jeg er forbanna og lei meg. Jeg er forbanna på vegne av alle skeive som fremdeles blir utsatt for hat. Det at skolens Pride-flagg blir stjålet viser bare hvor viktig det er å flagge. Jeg blir lei meg på vegne av elevene våre; vi vil feire kjærlighet, likeverd og mangfold. Alle er like mye verdt uansett hvem de blir glad i, hva de tror på eller hvordan de ser ut. Det er nedrig og trist at flagget er borte.

Hun forteller at skolen har bilder av den siste hendelsen der flagget blir tatt ned.

– Bildene blir gitt til politiet og saken anmeldes til politiet. Hvis noen i mellomtiden kommer over flagget så bare ta kontakt med skolen. Vi er her denne uka og neste uke, sier Randsborg.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...