Nordre Aker Budstikke

Fant sprøyter ved teltet ved husmannsplassen

Idylliske Grønvold - også barnehageavdeling. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Som også er barnehageavdeling for bybarnehage. – Det ligger sprøyter åpent utenfor teltet, som kan være til fare for barn og andre som ferdes der, sier presseansvarlig Monica Thorud Olsen, og forteller at det nå skal ryddes på plassen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.09.2017 kl 20:55

KJELSÅS: I forrige uke fortalte Nordre Aker Budstikke om camping ved idylliske Grønvold, den gamle husmannsplassen nesten oppe ved Maridalsvannet, og ved Akerselva.

Langaard barnehage ved Bislett har fortsatt Grønvold som barnehageavdeling. Et fint sted å dra på tur. Det er ikke mange barnehager som har egen husmannsplass. Les hele den tidligere saken om barnehagen her.

– Flere dager

– Vi har sett det teltet i flere dager. Vi synes jo det er rart at ikke Vann- og avløpsetaten fjerner de som er på camping her. Oslos drikkevann er rett ved her, og det er vel ikke lov å campe så nære Akerselva? spurte noen turgåere Nordre Aker Budstikke møtte i forrige uke.

Her bor det noen - rett ved Grønvold husmannsplass og også utfartssted for barnehage i sentrum. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Marka?

Er Akerselva marka? Og hva gjelder av regler for camping ved Akerselva? spør vi Bymiljøetaten.


– Det er ikke tillatt å campe og/eller overnatte utendørs eller i parkerte biler i Oslo by - forbud mot overnatting i parkerte bilder ble tatt inn ved endring i Politivedtekten 2013. I marka er det tillatt å overnatte/campe, men ikke mer enn to døgn på samme sted, sa presseansvarlig Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten i forrige uke.

Hun mente området ved Grønvold synes å være i Marka.

Det ble funnet sprøyter i og ved teltet da Bymiljøetaten undersøkte teltet på Grønvold.

Mandag kan hun imidlertid fortelle at saken har endret seg.

– Etter at Nordre Aker Budstikke gjorde oss oppmerksom på teltet ved Grønvold husmannsplass har vår skogoppsynsleder vært der på en befaring. Teltet bryter med Friluftsloven, som sier at det ikke skal teltes nærmere enn 150 meter fra bebyggelse, men verre er at det ligger sprøyter åpent utenfor teltet, som kan være til fare for barn og andre som ferdes her. Vi kommer til å sørge for å få teltet fjernet så raskt som mulig, forteller Thorud Olsen.


Charlotte Platou, daglig leder i Langaard barnehage, sier til Nordre Aker Budstikke at barnehagen ikke benyttet seg av lokalene på Grønvold i forrige uke.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...