Nordre Aker Budstikke

Får bare drive valgkamp på kjøpesenteret én dag

Øivind Tandberg (Nordre Aker Høyre), Gaute Gaasemyr (Nordre Aker Venstre), BU-leder Per Henry Christiansen (Nordre Aker Høyre). Foto: UTLÅNT

Høyre og Venstre i Nordre Aker liker dårlig den nye praksisen på Ullevaal stadion. Ordningen skal gjøre det mest mulig rettferdig, mener sentersjefen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.08.2017 kl 13:28

ULLEVÅL: De politiske partiene i Nordre Aker får etter søknad kun stå på stand på Ullevaal stadion én dag hver i løpet av valgkampen.

Det bekrefter senterleder Stian Kjellhov, ved Ullevaal senter.

– Dette er i samarbeid med Ullevaal Stadion AS. Vi ønsker først og fremst å sørge for at alle har lik mulighet samtidig som vi opprettholder normal drift på området, sier Kjellhov.

LES OGSÅ: Kjøpesenteret på Ullevaal skifter navn, profil og får lenger åpningstid

Stian Kjellhov, senterleder på Ullevaal. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


Kjøpesenterdelen av Ullevaal stadion driftes av Amfi-kjeden, mens det er Fotballforbundet, gjennom Ullevaal Stadion AS, som eier bygningsmassen.

Viktig arena

Både Nordre Aker Venstre og Nordre Aker Høyre er kritiske til denne beslutningen fra senterledelsen.

– Det begrenser muligheten for å komme i kontakt med velgere på et av de mest brukte handlesentrene i Bydel Nordre Aker, sier Gaute Gaasemyr, som er valgkampkoordinator i Nordre Aker Venstre.

Både Venstre og Høyre hadde stand på senteret sist lørdag.

– Vi har i alle år har hatt stands der de siste fire helgene i forbindelse med valgkamp. Det har også vært vanlig med stands fra flere partier der de siste helgene før stortings- og kommunevalg tidligere år, legger han til.


Gaasemyr får støtte av BU-leder Per H. Christiansen fra Høyre, som mener kjøpesentrene har særskilt ansvar som en arena der folk møtes.

– Stands fra politiske partier er viktige møteplasser mellom politikere og velgere i løpet av valgkamper, og gir gode muligheter for velgerne til å fremme synspunkter overfor partiene. Ullevaal stadion senter burde derfor vise samfunnsansvar og gi partiene i Nordre Aker bedre mulighet til å komme i kontakt med velgerne i bydelen, og gi tillatelse til partiene for stands hver helg fram til valgdagen 11. september, sier Gaasemyr.

Rettferdig ordning

Senterleder Kjellhov er ikke enig i at senteret viser manglende samfunnsansvar ved å begrense tilgangen for partiene.

– Tilnærmingen er lagt opp slik nettopp for at det skal være så fair som mulig. Alle partier får anledning til hver sin standdag, sier han.

Så langt er det Høyre og Venstre som har hatt stand på Ullevaal stadion. Det skjedde sist lørdag. Denne helgen har Arbeiderpartiet og Rødt sine stander.


– Vi regner med at de øvrige partiene vil ta kontakt for stand også, og holder derfor av plass til disse, sier Kjellhov.

LES OGSÅ: Stor interesse for friluftskino – her kan du se storfilmer og klassikere gratis i september

Praksis på andre sentre

Ingen av de andre kjøpesentrene i Nordre Aker har tilsvarende restriksjoner som Ullevaal.

På Storo storsenter er «skøytebanen» ute på Storotorget satt av til valgarrangementer gjennom hele valgkampen, og partiene kan søke om å stå der så mye de vil, opplyser senterdirektør Unni Merethe Aasgaard.

Ved Tåsen senter får alle partier stå på stand utenfor senterets hovedinngang, når de selv måtte ønske det, ifølge styreleder i senterforeningen, Claus Richard Eriksen.


I Torgbygget i Nydalen har det så langt ikke vært behov for å etablere en bestemt praksis til politiske strands inne på senteret.

– Men vi har mottatt noen få enkelt forespørsler fra politiske partier om stands ute på selve torget, noe som er blitt håndtert og godkjent av Nydalen Gårdeierforening, sier eiendomssjef Jan André Sæther i Avantor.

– Dersom vi mottar henvendelse fra politiske partier om stands inne i Torgbygget, så vil vi være positivt innstilt til dette på angitte plasser og samtidig forutsette at standen ikke er til hinder for den øvrige ferdselen i bygget, sier han.

I Bydel Ullern reagerte også lokalpolitikere på at de ikke fikk ha stands på CC Vest mer enn to lørdager før valget. Les saken i Akersposten.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...