Nordre Aker Budstikke

Diplom-Is:

Får klager om de setter ned lyden på isbilen

Isbilen fra Diplom-Is. Dette er én av flere aktører som selger is fra bil i nabolag. Melodiene, eller plinge-signalene, disse bruker for å melde sin ankomst, har også tidligere skapt irritasjon. Foto: Arkivfoto / NAB

– Vår målsetning er å skape en god stemning og fine iskremøyeblikk, sier Diplom-Is' markedsdirektør.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.04.2021 kl 08:39

KJELSÅS: «Jeg ser den ikke, jeg bare hører den gjennom marg og bein».

Det skrev en beboer på Kjelsås i et leserinnlegg i Nordre Aker Budstikke for en tid tilbake. Kjelsås-beboeren følte seg nærmest «bombardert» med is i sitt eget nabolag, også på helligdager.

«Hva gjør at vi har gjort oss fortjent til denne omreisende, virusspredende torturen? Hvem bestemmer - og hva kan et nabolag eventuelt komme med av innsigelser?»

– Skal tilpasses området

– Når det gjelder musikk og isbilen, setter de aller fleste stor pris på at vi kommer. Vi får også mange henvendelser fra folk som ber om at vi kommer til nabolag hvor vi ikke kjører fordi de ønsker å kjøpe is fra oss, sier Anne Borgen Sturød, markedsdirektør i Diplom-Is, til Nordre Aker Budstikke.


Og legger til:

– Folk er også fornøyd med at vi har musikk slik at de kan høre at vi kommer. I noen tilfeller tar vi ned lyden fordi vi har fått innspill på at musikken er for høy, sier hun.

I slike tilfeller får selskapet også tilbakemeldinger fra folk som da blir misfornøyd med at de ikke hører isbilen og får med seg at den kommer.

– Vår policy er at musikken skal tilpasses området vi kjører i og man skal begrense volumet til det som er nødvendig, uttaler Sturød i Diplom-Is.

I de tilfeller selskapet får klager på støy, snakker de med sjåførene og ber dem vise hensyn, opplyser markedsdirektøren.

Slik kan du klage

Områdene der Diplom-Is' isbiler kjører, er basert på flere ting, blant annet salg i området og innspill. De kommer hver 14. dag.

– Hvordan de øvrige selskapene legger opp rutene sine kan jeg ikke svare på, sier Diplom-Is' markedsdirektør.

– Vi setter stor pris på tilbakemeldinger, både positive og negative. De fleste er som sagt veldig positive til at vi kommer og flere ønsker at vi kommer dit de bor, så det er helt klart et behov for Diplom-Is bilen.

– Hvor kan man komme med tilbakemeldinger til dere og si fra om man ikke ønsker isbilen i nabolaget?


– Vi setter som sagt stor pris på tilbakemeldinger, både positive og negative. Folk kan kontakte oss via vår nettside, svarer Sturød.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...