Nordre Aker Budstikke

Far og datter på søndagstur for en god sak

Hyggelig besøk på søndag, far, datter og bikkja og TV-aksjonen 2018 er i gang. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Da er bøssebærerne igang - og det blir en fin søndagstur.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.10.2018 kl 16:45

NORDRE AKER: Totalt skal 100.000 bøssebærere i sving rundt om i Norge førstkommende søndag. I Nordre Aker har TV-aksjonen baser på Engebråten skole, i Bakkehaugen kirke, på Ullevål skole og i Nordberg kirkestue.

Per Otto Nilsen og Katrine Blomsholm, far og datter, har startet på runden i Kjelsås-området, og de synes det hyggelig å gå en søndagstur til et godt formål, med bikkja. Det blir en fin tur, ikke for kaldt, ikke regn for de blide bøssebærerne.

Flere menneskemøter

Det offisielle tidspunktet for bøssebæringen er mellom klokken 16 og 18 søndag 21. oktober. Det er derfor ikke store innsatsen som trengs. Men den er viktig.

I år går inntektene fra TV-aksjonen til Kirken Bymisjon. Aksjonen har fått navnet «Mindre alene sammen». Pengene som samles inn skal bidra til å skape 700.000 møter mellom mennesker, og skape et varmere og mer inkluderende samfunn.

TV-aksjon i et «kontantløst» samfunn

Også TV-aksjonen påvirkes av at kontanter stadig blir mindre vanlig å bruke.


– Hvis noen tenker at bøssebærernes tid er forbi i disse Vipps-dager, hva svarer aksjonslederen da?

– Det er mulighet for å vippse penger eller for å sette inn på konto om man ikke har kontanter, svarte Marit Helgerud, leder for TV-aksjonen på Nordberg, Sogn og Korsvoll, da Nordre Aker Budstikke snakket med henne tidligere i uka.

– Jeg mener det er viktig å fortsette med den personlige runden rundt med bøsse. Mange har glede av både å gå med bøssen og å få en bøssebærer på besøk. Flere sitter hjemme og venter på at noen skal komme med bøssen, det er en del av god norsk tradisjon og også barna har glede av å være med på en slik felles 'dugnad'.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...