Nordre Aker Budstikke

Får Terje snart surfe rett utenfor egen restaurant?

Terje Tuft tror på at han en dag kan surfe utenfor egen restaurant ved Akerselva, i Nydalen.

Han tror godt på det selv, der han nyter utsikten fra egen helt ny restaurant ved Akerselva. – I går sto det også en svær ørret rett her nede, jeg fikk lyst til å kaste meg over den og ta den med inn på kjøkkenet her!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.10.2016 kl 10:29

NYDALEN: Det er vanskelig å ikke bli bråsulten, når man kommer inn i den nye restauranten i Nydalen. Selv om frokosten nylig ble fortært. For det lukter så godt.

Og det smaker vel godt også. For Terje Tuft (47), restauranteier, eller innehaver som han selv kaller seg, er veldig godt fornøyd med besøk og de første ukers drift.

LES OGSÅ: Dette huset satte prisrekord for området.

– Vi har holdt på i en måned nå, og opplever at det enkelte kvelder er helt fullt. Vi får stadig også takkemail fra folk som er fornøyde med at det endelig kom et restauranttilbud til her i bydelen. Til uka så blir det også mulighet for take-away, forteller han.

Terje Tuft lever ut drømmen som restauranteier - i Nydalen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Meste på plass

Noen små problemstillinger og utfordringer underveis i oppstarten har det naturlig nok vært.

– Men nå synes jeg det meste begynner å falle på plass, både når det gjelder de som jobber her og alt annet, smiler Terje ved hjørnebordet innerst i restauranten.

Og like ved utgangen til den store uteserveringen, på oversiden av Akerselva i Nydalen. Uteserveringen som faktisk har dobbelt så mange plasser som inneserveringen - flere enn 200.

– Her ute satser vi på sol fra formiddag til langt utpå kvelden, ifølge innehaveren.

Planer

Alt ser ut til å være på stell. Men Terje har planer om mer enn god mat og drikke. Inne er det blant annet skjenkebevilling til langt inn i de små timer.

Blant annet gleder Terje seg til DJ inne og ute på terrassen til våren. Også til after work, eller kanskje after surf.

Arkitektfirmaet MADs illustrasjon av surfebølgen - Terje håper på å kunne surfe her selv, rett nedenfor egen restaurant og uteterrassen på andre siden av broen. Foto: ILLUSTRASJON/MAD ARKITEKTER

Surfe?

For denne uka ble det også kjent at en gruppe bølgeentusiaster jobber for å få til en surfebølge i Nydalen. På Akerselva, rett utenfor vinduene og nedenfor uteterrassen restauranten. Terje er en av ildsjelene.


– Jeg er jo selv ivrig surfer, og håper jeg snart kan surfe utenfor restauranten her. Klart jeg gleder meg til det, gliser han.

Han fortsetter.

– I går sto det også en svær ørret rett her nede, jeg fikk lyst til å kaste meg over den, ta den med inn på kjøkkenet her og tilberede noe godt.

Terje, som har mange års bakgrunn fra restaurantbransjen. Ikke som kokk, men derimot på markedssiden.

Stor konkurranse

– Jeg tror den delen av en restaurantdrift ofte er undervurdert. Konkurransen i dag er veldig stor, og det holder ikke lenger bare med god mat og jungeltelegraf. I tillegg er det viktig å ha en god utleier i ryggen som tenker helhet og utvikling for området, som Avantor i mitt tilfelle, legger han til.


Tidlige gjester hos Terje i Nydalen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Han tenker litt.

Skyhøye forventninger

– Forventningene fra gjestene er ofte skyhøye. Både mat, drikke og service bør rett og slett være perfekt for å innfri. Interiøret må også underbygge konseptet og være med på å skape den riktige stemningen.

Han har blant annet plukket ut bambusmaterialer og noe gjenbruk.

– Jeg fikk blant annet tak i et lass med fantastiske norske restaurantstoler fra 60-tallet. De passer perfekt inn i stilen her.

All in

Terje forteller at det alltid har vært en stor drøm for han - å starte egen restaurant.

– Jeg bor rett borti gata her og kjenner området godt. Dette har jeg lagt hele mitt hjerte i. Og det må man, skal man lykkes i denne bransjen.

Han fortsetter.

– Den helt unike beliggenheten var avgjørende for å satse på dette. I tillegg til elva og veldig kule Nydalen, så er dette en bydel som generelt tar helt av!

Eksotisk ribbe

Selv om Terje ikke helt rakk solsesongen og uteserveringen i år, så rekker han julebordene. Men de blir nok mer eksotiske enn vanlig juletallerken.

Men ribbe og svor blir det. Kimchi-ribbe faktisk. Langtidsmørnet med saus inspirert fra Korea, fem forskjellige krydder fra Kina, og nudler fra Japan.

Men grisen, den er helt norsk.

Kokk Tiago Costa kan lage ribbe, men også en mye mer eksotisk ribbe. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Det måtte bli asiatisk - alt helt fra bunnen av. Jeg liker veldig godt både asiatisk kultur og mat. I tillegg er det sunn mat.

Foreløpig har det ikke vært noen hemmelige matkritikere på besøk.

– Men jeg venter i spenning!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...