ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Feirer budsjettseieren med litt ballkunst!

Rødt Oslo-leder Siavash Mobasheri på ballen på Nordre Åsen. Bak fra venstre: Claus Fisher fra Rødt Nordre Aker, Reza Rezaee fra Rødt Sagene, daglig leder i Skeid, Daniel Holmeide Strand, og Rødt Sagenes Bjørn Bjørnsen. Bak Bjørnsen står Rødt Sagenes Eivind Stø. Foto: Kristin Tufte Haga

God stemning på Nordre Åsen, da det skulle feires at det er avsatt penger til nytt kunstgress på hovedbanen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDRE ÅSEN: Onsdag omtalte lokalavisa at det i budsjettforliket mellom byrådspartiene og Rødt, nå er avsatt 7,5 millioner til nytt kunstgress på hovedbanen til Skeid, Nordre Åsen 1.

Skeid har lenge ønsket at Bymiljøetaten og idrettsbyråd Omar Samy Gamal (SV) skulle høre på klubben, og at kunstgresset, som ble lagt nytt i 2019, men som ble skadet da grunnentreprenør måtte rulle det av igjen i 2020, byttes. Gjentatte reparasjonsforsøk har ikke fungert tilfredsstillende.

Så kom bokstavelig Rødt Sagene på banen. Etter en befaring på hovedbanen i november, sa Reza Rezaee fra Rødt:

– Vi må si at vi er veldig overrasket over hvor dårlig det står til med kunstgresset på hovedbanen. Vi skal skrive et brev til Rødt i bystyret, og be om støtte.

Han viste også til samarbeidet mellom Skeid og Bydel Sagene, om rekruttering til klubben for barn og unge fra kommunale boliger i bydelen.

ANNONSE

– Nå er vi i gang igjen med samme rekruttering, og så skal ikke banen være i orden? Det er kritikkverdig at ikke penger til nytt kunstgress er lagt inn i budsjettforslaget for 2022 - dette er en sak som er godt kjent.

7,5 millioner

Så gikk alt veldig fort, Rødt Sagene skrev samme dag brev til Rødt sentralt, og ba om at 2,5 millioner skulle sikres i budsjettforliket. Skeid hadde tilbudt seg å ta resten av regningen. Da budsjettforliket mellom byrådspartiene og Rødt denne uka ble klart, lå imidlertid hele 7,5 millioner kroner i potten til Nordre Åsen.

Torsdag var dagen for en liten feiring, og Rødt Oslo-leder Siavash Mobasheri var på plass til kaffe og kakespising.

– Dette er en lang historie, gjennom tre år. Vi har hatt dialog med klubben underveis, og kjenner saken godt. Ikke minst også gjennom alle oppslagene i media og noe som nok har lagt press på byrådspartiene. Det var på tide at det ble tatt tak i denne saken, og ryddet opp i den, sier Mobasheri inne på klubbhuset til Skeid.

Han legger til at det var en «grei» prosess på Rådhuset, og beløpet ble oppjustert til 7,5 millioner, etter anbefalinger fra kommunen selv, om realistisk kostnad til nytt kunstgress. Så Skeid slipper også å bruke egne penger på nytt kunstgress.

ANNONSE

– Så kan Skeid i stedet bruke mer penger på at flere barn og unge kan delta, oppfordrer Mobasheri, som selv er fotballspiller, nå på sentral midtbane litt ned i divisjonene, som sentral midtbanespiller.

Daglig leder i Skeid, Daniel Holmeide Strand, nevner også at det har kommet på plass en gjenbruksordning av Skeid-utstyr. Medlemmer donerer pent brukt treningsutstyr, som kan viderebrukes av nye medlemmer.

Budsjettforliket feires på Nordre Åsen, denne uka. Foto: Kristin Tufte Haga

Mobasheri fortsetter om baneforhold:

– Det er jo fotballkretsen i Oslo som vedtar prioriteringer ut fra behov og ressurser, og det er viktig å gå den veien. Så er det ekstraordinære situasjoner, som denne på Nordre Åsen. Vi får henvendelser fra flere - og vi hører ikke bare på de som roper høyest. Men veldig bra med folkelig engasjement og at folk sier fra. Vi håper at Bymiljøetaten og byrådet lærer av denne saken, så unngår vi å måtte rydde opp i mange slike saker fremover.

ANNONSE

Viktig møteplass

Partikollega Reza Rezaee er svært fornøyd med resultatet etter budsjettforliket.

– Utrolig det som nå har skjedd! Terskelen for å ta kontakt med oss er ikke høy, og Skeid har virkelig selv stått på i denne saken. Skeid er viktig for Bydel Sagene, for mange barn og unge fra vår bydel er Nordre Åsen og Skeid deres viktigste møteplass!

Daglig leder Daniel Holmeide Strand forteller at planen for Skeid, som fra neste år spiller i OBOS-ligaen, er å få dispensasjon til å trene og spille på det nåværende kunstgresset på hovedbanen, og at dekket byttes ut til våren.

-

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE