Nordre Aker Budstikke

Ferd har kjøpt mer rundt NRK-tomten på Blindern

Opplysningsvesenets fond (OVF) har solgt parseller på tilsammen 10 daa på sørsiden av Blindernveien til Ferd. (illustrasjonsfoto) Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Opplysningsvesenets fond (OVF) selger flere tomteparseller ved Blkindernveien til Ferd Eiendom, som skal utvikle NRK-tomta når rikskringkasteren flytter ut.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.04.2021 kl 09:40

BLINDERN/ MARIENLYST: Parsellene, på til sammen ca. 10 dekar, ligger i tilknytning til NRK-tomten som Ferd Eiendom inngikk avtale om å kjøpe i februar 2020. Ferd skal transformere denne delen av Marienlyst til et til et nytt byområde, med ca. 1200 boliger og sterk knytning til innovasjonsmiljøene i Oslo Science City, i et konsept de kaller LYST.

Den vernede delen av bygningsmassen til NRK skal bevares, og sentralt i prosjektet er Kringkastingshuset, som får rollen som en samlingsplass for innovasjon- og gründervirksomhet, og som en møteplass for nabolaget og byen.

Fasaden og deler av interiøret på Kringkastingshuset skal bevares inn i den fremtidige utviklingen av Marienlyst-området. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Blindernveien

Arealene som er solgt inngår i planområdet til NRK-tomten, og ligger på sørsiden av Blindernveien, skriver OVF i en pressemelding.

Clemens Eiendom, som er OVFs heleide datterselskap har ved daglig leder, Bernt Nordby Skøien, ivaretatt eierinteressene til OVF gjennom reguleringsprosessen av NRK-tomten og ledet forhandlingene på OVFs vegne frem til en omforent avtale med Ferd, skriver selskapet i meldingen. Skøien uttaler at når Ferd nå får økt kontroll på planområdet til NRK-tomten, gjør det lettere å få til en helhetlig stedsutvikling av området.


– Jeg er veldig fornøyd med at Ferd nå er blitt kjøper av nesten hele planområdet og kan realisere sitt konsept; LYST, og ser frem til å samarbeide videre om en helhetlig utvikling av Blindernveien, sier Skøien.

OVF beholder eierskap

OVF skriver at de fortsatt vil være «en vesentlig grunneier i nærområdet» og har ambisjoner om å bidra til områdets utvikling gjennom samarbeid med Ferd og Universitetet i Oslo, med ønske om å støtte opp om Campusstrategien for området. OVF eier fortsatt prestegårdstunet og andre arealer på nordsiden av Blindernveien og på Blindern.

Camilla Krogh, administrerende direktør i Ferd Eiendom, sier i pressemeldingen at det har vært viktig for Ferd Eiendom å sikre deg disse parsellene.

Signering, OVF selger til Ferd. Fra venstre: Ole-Wilhelm Meyer, Bernt Nordby Skøien, Camilla Krogh og Geir Karlsen


– Vi har høye ambisjoner for stedsutviklingen og ønsker å sikre en bærekraftig byutvikling til det beste for byen og området, sier hun.

Ferd kjøpte NRK-tomta

Ferd Eiendom fikk tilslaget på kjøp av NRK-tomta i fjor, med en minimumspris på 3,75 milliarder kroner. NRK skal bruke inntektene fra salget på å kjøpe ny tomt og bygge et nytt hovedkontor. 28 tomter er tilbudt rikskringkasteren, og målsettingen var å lande lokasjon i fjor høst. NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen meldte imidlertid i november at de forlenget egen frist med et halvt år. I avtalen med Ferd gis NRK uansett fleksibilitet til å få klart et nytt hovedkontor før Ferd overtar eiendommen.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...