Nordre Aker Budstikke

Helgen i Nordre Aker:

Fest på Tyskertoppen og innbrudd i flere boder

En samling med ungdommer i tenårene ble bedt om å avslutte en støyende fest på Tyskertoppen i helgen. Foto: Kristin Tufte Haga (Arkivfoto)

Det skal ha vært innbrudd i flere boder i Nydalen i helgen. Her er noe av det politiet fikk meldinger om og rykket ut på i helgen i Nordre Aker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.03.2021 kl 12:44

NORDE AKER: Lørdag morgen ringte en melder fra en adresse i Badebakken i Nydalen. Det skulle ha vært innbrudd i flere boder, og en rute eller en dør var knust i forbindelse med innbruddet. Politipatruljen som rykket ut konstaterte innbrudd i tre boder, men det ble ikke funnet noen knuste vinduer, og patruljen vurderte at det trolig hadde vært en åpen dør.

Politiet opprettet sak på hendelsen på vegne av de tre fornærmede bodeierne. Det var på det tidspunktet ikke klart hvilke verdier som var stjålet.

Rådyr

Lørdag, like før klokka 18, ringte en melder politiet om at det var et rådyr i Engveien på Grefsen. Rådyret skal ikke ha sett friskt ut, og politiet vidervarslet Viltnemda i Oslo kommune. Hva som skjedde videre med rådyret er ikke kjent.

«Livsfarlig» stans i Sinsenkrysset

Klokka 19 lørdag kveld kom det meldinger om en bil som sto med nødblink på i Sinsenkrysset på avkjøringen til Ring 3 retning Storo. Bilen skal ha kommet brått på andre bilister, og melderen oppga at den sto «livsfarlig» plassert.

Vegtrafikksentralen sende vaktbil, men en politipatrulje som var i nærheten kom først til stedet, og fastslo at bilen måtte taues vekk. Politiet minner om at bilstans på større veier, slik som Ring 3 og europaveiene kan føre til farlige situasjoner. Opplever man stans her er det viktig å fort få bilen vekk fra veibanen, gjerne ved å bestille tauing selv. Varseltrekant og gul vest er også viktig, og man må gjerne ringe politiet selv og si fra hvor man står slik at politiet kan komme og hjelpe til med å varsle trafikken.

Ungdomsfest på Tyskertoppen

Senere lørdag kveld, cirka klokka 21.30, fikk politiet melding om at det var samlet en del unge mennesker på Tyskertoppen ved Havnajordet på Korsvoll. En politipatrulje ble sendt ut, og det skal ha vært ungdom i 16-årsalderen på stedet. Ungdommene spilte høy musikk fra medbrakte høytalere. De fikk beskjed om å rydde opp etter seg, skru av musikken og slukke bålet. Det skal ha blitt benyttet et medbrakt høyttaleranlegg, som eieren fikk beskjed om ikke bruke mer utendørs.

Politiet forlot stedet ca. klokka 22.50.

Feststøy, men ikke smittevernbrudd

Klokka 23.30 kom en ny melding om festbråk, denne gangen fra en leilighet i Nydalen-området, på oversiden av Ring 3. Meldingen gikk også ut på at det skulle ha være for mange mennesker og kaos, og altfor mange på fest.

Da politiet kom til stedet ca. 20 minutter senere og fant riktig leilighet, oppga de at det var rolig. Det ble spilt musikk, men det ble vurdert å være "innafor". Det skal ha vært ni personer på festen, og dermed ikke brudd på smittevernreglene, som forbyr ansamlinger på mer enn ti personer i private hjem i Oslo.

Kjørte uten førerkort

Natt til søndag, like før klokka 02.00 ble en bil stanset i Biskop Heuchs vei på Tåsen, der sjåføren i 30-årene ikke hadde gyldig førerkort. Bilen viste seg å tilhøre en i samme familie som mannen som kjørte den. bilen ble derfor parkert på lovlig plass, mens politiet tok med seg nøklene til politistasjonen. Mannen i 30-årene blir anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort.

Politiet opplyste til Nordre Aker Budstikke søndag morgen at mannen er kjent av politiet fra tidligere.

En bilist ble også stoppet på Ring 3 søndag morgen, mistenkt for ruspåvirket kjøring.

Vandret på Riksveg 4

Søndag kveld i 22-tiden fikk politiet melding om at en mann gikk i Trondheimsveien i retning Aker sykehus. Det ble sendt en patrulje for å plukke ham opp. Han skal ha oppgitt å være italiener, og politiet fant først ikke noe ID på mannen. Det ble senere bekreftet at han var fra Romania. Mannen ble etter hvert tatt hånd om av en kompis, og saken ble ikke videre fulgt opp av politiet.

Drosje i trikketraseen

Senere søndag kveld kjørte en drosje seg fast ved trikkehallen nederst på Grefsen. Det skal ikke ha vært noen personskade, men sjåføren i 40-årene ble rutinemessig sjekket for om han var ruspåvirket, noe han ikke var. Bilen ble tauet løs, men det ble ingen skader på trikkeskinnene. Mannen ble anmeldt for brudd på vegtrafikklovens §3 fordi han ikke hadde vært aktsom nok.

Bortvist fra Rikshospitalet

Søndag kveld kom det melding fra vakta på Rikshospitalet om at det satt en beruset person der som ikke kunne gjøre rede for seg. Han skal ha kviknet til da politiet kom til stedet, og ble sendt hjem i en drosje. Det viste seg imidlertid at mannen var etterlyst fordi politiet ville ha ham inn til avhør i en annen sak, men det ble vurdert at han var så beruset at det ikke var forsvarlig å ta dette opp med ham der.

(Kilde: Oslo politidistrikt)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...